Tiendwaert

Type:
  • Dementie
  • Lichamelijke beperking
  • Verpleeghuis
Plaats:
Hardinxveld-Giessendam

Verpleeghuis Tiendwaert
Jupiterstraat 2
3371 TE Hardinxveld-Giessendam
Telefoonnummer: Rivas Zorglijn 0900-8440
Volg ons op Facebook!

Plan uw route.

Postadres
Postbus 90
4200 AB Gorinchem

Welkom

In verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam vinden bewoners die niet langer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis. Bewoners met dementie leven in kleine woongroepen. In totaal wonen in Tiendwaert 32 bewoners in vier woongroepen. Daarnaast wonen achttien mensen met een lichamelijke beperking in Tiendwaert. Zij wonen in een eigen appartement.

Wonen in Tiendwaert

In de woongroepen leven de bewoners volgens de principes van kleinschalige zorg. Kleinschalige zorg is zorg die geboden wordt in een huiselijke en herkenbare omgeving aan mensen met dementie. Zij wonen in kleine woongroepen. Met elkaar vormen zij een zo gewoon mogelijk huishouden en de bewoners kunnen zelf zoveel mogelijk hun dagelijks leven inrichten zoals zij dit wensen.

Voor alle bewoners van Tiendwaert geldt dat rekening wordt gehouden met hun gewoontes, normen en waarden. De gewoontes en rituelen die bewoners al hadden voordat zij naar het verpleeghuis verhuisden, worden waar mogelijk behouden.

Locatie en sfeer

Deze locatie van Rivas Zorggroep is gevestigd in een woonwijk in Hardinxveld-Giessendam. In Tiendwaert heerst een open en gemoedelijke sfeer. Familie en naasten zijn altijd welkom. Medewerkers, familie en vrijwilligers creëren met elkaar een rustige en huiselijke omgeving voor de bewoners.

ZZP-indicatie
U bent welkom met een geldige indicatie Zorgzwaartepakket (ZZP) 5, 6, 7, 8. In overleg met u, uw naasten en uw behandelaars wordt beoordeeld of in deze locatie de juiste zorg voor u geboden kan worden.
Als de zorgvraag tijdens uw verblijf toeneemt, wordt in eerste instantie beoordeeld of dit op de huidige locatie kan worden ingevuld. Als dit niet het geval is, wordt naar een passende oplossing gezocht.

Impressie

Faciliteiten

De faciliteiten van Tiendwaert vindt u in onderstaand informatie ABC.

Vrienden van

Stichting Vrienden van Tiendwaert

Verschillende activiteiten voor de bewoners van Tiendwaert en Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam  komen tot stand met de hulp van de Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof. Van de financiële bijdragen van de stichting worden bijvoorbeeld dingen gekocht om de woonkamers gezellig aan te kleden of dagjes uit georganiseerd. Met de steun van de Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof wordt het verschil gemaakt in het leven van de bewoners.

Vriend worden?

U kunt de Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof ondersteunen met een jaarlijkse of eenmalige bijdrage. U bent al vriend voor € 25,- per jaar. Bedrijven en particulieren kunnen ZakenVriend worden met een jaarlijkse donatie van minimaal € 250,-. U kunt uw gift overmaken naar rekening NL92RABO0113931980.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de Vrienden van Tiendwaert neemt u contact op met het servicepunt in Tiendwaert via telefoonnummer (0184) 65 74 49.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Tiendwaert zijn van onschatbare waarde. Zij helpen mee op de woongroepen en in het Grand Café. Ook gaan ze op stap met bewoners. Bewoners genieten van het maken van wandelingen en van de persoonlijke aandacht.

Voor meer informatie en om u aan te melden als vrijwilliger: neem contact op met vrijwilligerscoördinator Hetty Bezemer via h.bezemer@rivas.nl.