03 december 2019

1635 zonnepanelen voor Het Gasthuis, managementcentrum en Beatrixziekenhuis

Op de daken van Het Gasthuis, managementcentrum en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem worden zonnepanelen geplaatst. De werkzaamheden duren een paar weken. In totaal komen 1635 zonnepanelen op de daken te staan.

Fases
Het plaatsen wordt in drie fases gedaan. Eerst worden de panelen op de daken van Het Gasthuis geplaatst. In de tweede fase zijn het managementcentrum, het laatste deel van Het Gasthuis en de poliklinieken van het Beatrixziekenhuis aan de beurt. In de derde fase volgen de ‘hoge’ daken van het Beatrixziekenhuis. Vanwege het isolatiemateriaal op de daken van het ok-complex en het Grand Café worden hier geen panelen geplaatst. Door het lopen op het dak wordt het materiaal teveel beschadigd.

Duurzaamheid
Met het plaatsen van de zonnepanelen laat Rivas zien ook duurzaam bezig te zijn. Helaas wordt met het plaatsen van de zonnepanelen in eerste instantie niet veel bespaard op de energiekosten, want deze investering is voor nu budget neutraal. Rivas zal geld verdienen met deze investering wanneer het leasecontract van de zonnepanelen na 15 jaar is afgelopen. De panelen gaan dan nog zo’n 10 jaar mee.