05 mei 2020

Beatrixziekenhuis hervat vanaf woensdag 6 mei ‘gewone zorg’

Beatrixziekenhuis

De afgelopen periode is het Beatrixziekenhuis druk geweest met de zorg voor coronapatiënten. Nu het aantal coronapatiënten afneemt, start het Beatrixziekenhuis vanaf woensdag 6 mei langzaam de gewone zorg weer op.

Wat betekent dit voor u als patiënt?
Als eerste hervatten we de zorg die medisch gezien het meest noodzakelijk is. Per specialisme en afdeling bekijken medisch specialisten welke patiënten het eerst in ons ziekenhuis gezien moeten worden. Dit betekent dat voorlopig niet alle patiënten aan de beurt kunnen komen om hun gemiste afspraak in te halen.

Had u eerder een afspraak die is afgezegd of uitgesteld? Of heeft u al een afspraak staan? U hoeft niets te doen. Wij nemen contact met u op om u te informeren over de planning.
Wij plannen afspraken op dit moment niet verder dan twee weken in. Heeft u een afspraak die pas over twee weken of later staat gepland? Dan wordt u nog niet gebeld. Wij kunnen u pas twee weken voor uw afspraak duidelijkheid geven.

Veiligheidsmaatregelen
In het ziekenhuis blijven we extra alert op corona. We verzorgen patiënten die zijn besmet op aparte afdelingen. Daar zijn speciale beschermende maatregelen. We hebben ons ziekenhuis zo ingericht dat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. Overal in ons ziekenhuis gelden strenge hygiënemaatregelen. Het is belangrijk dat u zich aan de volgende maatregelen houdt:

Voordat u naar het ziekenhuis komt:

  • Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? En heeft u verkoudheidsklachten, benauwdheid of koorts? Meld dit dan voordat u een afspraak heeft in het ziekenhuis via de polikliniek of afdeling waar u een afspraak heeft. U krijgt dan advies wat u het beste kunt doen.
  • Kom niet veel te vroeg naar het ziekenhuis, zorg dat u vijftien minuten voor uw afspraak bij het ziekenhuis bent. Als er minder mensen in het ziekenhuis zijn, is het eenvoudiger om anderhalve meter afstand te bewaren.

Tijdens uw bezoek aan het ziekenhuis:

  • U komt via een andere ingang binnen dan u gewend bent. Volg de blauwe pijlen naar de ingang.Voor het ziekenhuis staat een witte tent. Via deze tent komt u binnen.
  • In deze tent vragen wij u naar gezondheidsklachten. Indien nodig krijgt u een mondkapje.
  • Bij deze ingang moet u uw handen desinfecteren.

Na uw afspraak:

  • Na uw afspraak vragen wij u het ziekenhuis meteen weer te verlaten. Tenzij u voor aanvullend onderzoek nog in het ziekenhuis moet zijn. Hoe minder mensen in het ziekenhuis, hoe beter.
  • Na de afspraak loopt u een andere route naar buiten. Deze routes staan in het ziekenhuis aangegeven. Volg hiervoor de groene pijlen op de grond. We willen drukte in de centrale hal en bij de draaideur van de hoofdentree voorkomen.

Vragen
Heeft u vragen, of bent u per ongeluk niet gebeld over een afspraak die binnen een week zou moeten plaatsvinden, dan kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Bekijk hier de veelgestelde vragen over het hervatten van de gewone zorg.