20 december 2019

Beatrixziekenhuis realiseert Beatrix geboorte- en kindcentrum

De verbouwing van de vijfde verdieping van het Beatrixziekenhuis is in volle gang. Hier wordt begin juni 2020 Beatrix geboorte- en kindcentrum gevestigd. In Beatrix geboorte- en kindcentrum werken de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde nog intensiever samen om (aanstaande) ouders en (ongeboren) kinderen de beste zorg te leveren.

In Beatrix geboorte- en kindcentrum worden moeder en kind niet van elkaar gescheiden. Zij blijven na de bevalling op één kamer, ook als moeder en/of kind ziek zijn. Op deze manier concentreert de zorg zich volledig rond moeder en kind.

Moderne kamers
De bevalkamers bieden zwangeren veel meer privacy dan nu het geval is. Zo is er straks voor elke barende privé-sanitair beschikbaar. Er zijn ontspanbaden en is er een bevalbad. De kamers bieden ook ruimte aan de partner, of familie, om te overnachten. Hierdoor wordt de hechting tussen ouders en hun kind zo optimaal mogelijk gemaakt. Naast de intensieve samenwerking tussen verloskunde en kindergeneeskunde dragen de voorzieningen bij aan nog betere zorg.
De kamers op de kinderafdeling zijn ruim en eigentijds ingericht en zijn grotendeels voorzien van privé-sanitair. Ook bieden deze kamers ruimte aan ouders en/of verzorgers om te overnachten. De mogelijkheid voor ouders om op elk gewenst moment dichtbij hun zieke kind te zijn, zorgt voor een situatie die bijdraagt aan het welzijn van het kind en de privacy van het gezin. Met deze faciliteiten komt Beatrix geboorte- en kindcentrum tegemoet aan de wensen van zwangeren, zieke kinderen en ouders.