03 december 2021

Beatrixziekenhuis scherpt bezoekregels aan

Het Beatrixziekenhuis scherpt vanaf vandaag de bezoekregels aan. Op deze manier kunnen we zorgen voor meer veiligheid voor de patiënten, medewerkers en bezoekers.

Wijzigingen
Afdeling 3 Oost is ingericht voor patiënten met corona. Hier mogen zij dagelijks tussen 18.30 uur tot 19.30 uur één bezoeker ontvangen. Bezoekers krijgen van het ziekenhuis speciale beschermende kleding en instructies om het bezoek veilig te laten verlopen.

Op de reguliere verpleegafdelingen  bestaan nog steeds twee bezoekmomenten per dag (tussen 14.30 en 16.00 uur en 18.30 en 19.30 uur), maar hier worden geen kinderen onder de 12 jaar meer toegelaten. Omdat onder deze leeftijdscategorie veel coronabesmettingen zijn, proberen we contacten tussen deze leeftijdscategorie en kwetsbare, oudere patiënten te voorkomen. Dit is in lijn met een landelijke oproep om voorzichtig te zijn met contacten tussen ouderen vanaf 70 jaar en kinderen tot en met 12 jaar.

In het geboorte- kindcentrum zijn jongere kinderen overigens nog wel welkom op bezoek, omdat op deze afdelingen geen oudere patiënten liggen.

Overige bezoekregels zijn niet gewijzigd. Klik hier voor alle bezoekregels.

Foto: Van der Wal Fotografie