30 september 2021

Beluister aflevering 2 van de Rivas podcast 'Zorgen voor de zilveren generatie'

In 2045 zitten wij op de top van de ‘verzilvering’, zoals wij de vergrijzing noemen: een enorme groep kwetsbare ouderen die zorg van hoge kwaliteit nodig heeft. De specialist ouderengeneeskunde is de spil in het verlenen van goede en menswaardige ouderenzorg. Op diezelfde verzilveringstop zijn er landelijk ongeveer tussen de 700 en 1000 te weinig specialisten om de groeiende groep ouderen de juiste zorg te bieden. Ook bij Rivas. Brede en vroege aandacht voor dit vakgebied, zelfs tot in de opleiding, draagt bij om de tekorten het hoofd te bieden.

In de podcast-miniserie ‘Zorgen voor de zilveren generatie’ vertellen diverse specialisten over de rijkheid en veelzijdigheid van de ouderengeneeskunde. En daarmee geven zij hun persoonlijke antwoord op die ene vraag: Wat maakt dat je als specialist kiest voor de ouderengeneeskunde bij Rivas?

Beluister nu aflevering #2: ‘De veelzijdigheid van de ouderengeneeskunde’ met Specialist ouderengeneeskunde Patricia de Man en Verpleegkundig Specialist Kim Mudde.

Beluister de podcast

Aflevering #1: ‘de kracht van het Rivas Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) met Specialist ouderengeneeskunde Annemiek van Oostveen en geriatrieverpleegkundige Annette van Maanen is via de button ook te beluisteren.