26 augustus 2019

Bezoek de informatiestand Stoppen met roken in het Beatrixziekenhuis

Oktober is Stoptober: rokers worden aangemoedigd om deze maand niet te roken. Wij bieden hierbij verschillende manieren van ondersteuning. Wilt u stoppen met roken? Longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis en een Praktijkondersteuner van Huisarts en Zorg staan op donderdag 5 september tussen 10.00 en 16.00 uur voor u klaar in een informatiestand in de hal van het Beatrixziekenhuis om voorlichting te geven over de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen bij stoppen met roken.

Informatiestand voor rokers én niet-rokers

Longverpleegkundigen Tina van de Koppel en Theodora Vastenburg vertellen wat bezoekers op 5 september kunnen verwachten. Tina: ‘Veel rokers spelen met de gedachte om te stoppen met roken, maar zijn nog niet klaar voor dat moment. Op 5 september geven wij op een laagdrempelige manier informatie over de mogelijkheden om hulp te krijgen bij het stoppen met roken. Wij weten hoe moeilijk het is om te stoppen: roken is een vaak onderschatte lichamelijke en psychische verslaving en stoppen met roken is dus niet iets wat je gemakkelijk doet. Wij staan daarom klaar in het ziekenhuis om mensen op weg te helpen die willen stoppen; nu of op een later moment. Ook wie niet van plan is om op korte termijn te stoppen, kunnen wij nu al voorzien van informatie die helpt als het moment is aangebroken waarop men wél gaat stoppen. Theodora Vastenburg vult daarop aan: ‘Uit ervaring weten we dat deze dag ook interessant is voor niet-rokers die een partner, kind of andere naaste hebben die rookt. Wij kunnen adviezen geven hoe je iemand kunt helpen bij het proces van stoppen met roken en kunt stimuleren vol te houden.’

Bezoek de informatiestand

De Stoptober-stand is donderdag 5 september tussen 10.00 en 16.00 uur te vinden in de Centrale Hal van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis en een praktijkondersteuner van Huisarts en Zorg geven die dag informatie over hulpprogramma’s zoals begeleid stoppen met roken en hulpmiddelen.

Foto: Longverpleegkundigen Tina van de Koppel en Theodora Vastenburg