15 maart 2021

Bezoekregeling locaties Revalidatie & Herstel

Bezoek is op onze locaties welkom. Er gelden regels voor hoe we het bezoek gezellig, aangenaam en veilig kunnen houden voor onze cliënten, hun bezoekers en onze medewerkers. De regels zijn als volgt:

  • Onze cliënten en hun bezoekers bepalen zelf het bezoek en hoe lang het bezoek duurt.
  • Een bezoeker mag steeds iemand anders zijn.
  • Het bezoek vindt plaats op de kamer van onze cliënten.
  • Cliënten mogen maximaal 1 bezoeker per dag ontvangen. Kinderen onder de 13 jaar tellen niet mee in het aantal bezoekers. Het bezoek moet wel op de kamer blijven.
  • Bezoekers zijn vrij om consumpties en een huisdier mee te nemen
  • Cliënten en hun bezoek kunnen gaan wandelen.
  • Bezoekers dragen een mondneusmasker.

Mocht er een besmetting op een locatie zijn, blijft bezoek mogelijk. De regels kunnen wel aangepast worden. Dit wordt altijd in overleg gedaan met de cliënt en familie.

Daarom registreren
We vragen bezoekers om zich te registreren bij binnenkomst op een van onze locaties. Puur met het oog op veiligheid. Een goede registratie helpt ons om bij een mogelijke besmetting met het coronavirus snel de personen in beeld te krijgen die mogelijk zijn besmet.

Digitale screening
Iedereen die op bezoek gaat bij een bewoner of cliënt, wordt gevraagd online een korte vragenlijst in te vullen via www.rivas.nl/coronavragenlijst. Met deze digitale screening kunnen de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen wanneer een bezoeker gezondheidsklachten heeft die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus.
 
Samen houden we het veilig

Wij doen er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo proberen we zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat het bezoek altijd welkom is. We vragen onze cliënten en hun bezoekers om hun verantwoordelijkheid te nemen door zich aan de regels te houden. Zo zorgen we samen voor elkaars veiligheid.