30 april 2019

Bijeenkomst ‘Dementie, en nu?, ondersteuning voor mantelzorgers

Bijna 70% van alle mensen met dementie woont thuis, alleen of met een naaste. Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, zoals ?Dementie, en nu??, maar ook vragen op emotioneel vlak: hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf. Tevens voelen mantelverzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen.

Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het om:

  • meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en weten welke ondersteuning mogelijk is;
  •  beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting;
  •  mensen te ontmoeten die je steunen en begrijpen.

Voor deze doelgroep is ?Dementie, en nu?? ontwikkeld. In 10 bijeenkomsten worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep tot maximaal 15 mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie.  Deelname kan mantelverzorgers helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. Want ook uit de zorg en de begeleiding van een persoon met dementie kan je voldoening halen. Herkent u uzelf hierin en wilt u hier gebruik van maken? Meld u dan nu aan!

Meer informatie en aanmelden
Data: Donderdag 23 mei/ 6 juni/ 4 juli/ 18 juli/ 5 september/ 19 september/ 3 oktober/ 17 oktober/ 31 oktober/ 14 november 2019 (Het is wenselijk dat u alle data aanwezig bent).

Tijd: van 9.30 tot 12.00 uur
Locatie: Papendrecht, Zorgcentrum De Waalburcht, Kleine Waal 6
Kosten: 25 euro voor Rivas-pashouders. Niet-pashouders betalen 75 euro.
Aanmelden: stuur een mail naar ledenorganisatie@rivas.nl o.v.v. je naam, adres en telefoonnummer.