10 januari 2020

Bijeenkomst (ex)prostaatkankerpatiënten

Prostaatkanker is een veel voorkomende ziekte: jaarlijks wordt de ziekte bij ruim 12.500 mannen gesteld. Het is een ingrijpende diagnose met grote gevolgen. Het Beatrixziekenhuis organiseert daarom een gratis toegankelijke bijeenkomst voor mannen die prostaatkanker hebben of hebben gehad en hun naasten. Experts van het Beatrixziekenhuis en de ProstaatKankerStichting geven tijdens deze bijeenkomst informatie over de ziekte en geven ruimte om ervaringen te delen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 januari van 09.30 tot 11.30 uur in verpleeghuis Het Gasthuis te Gorinchem.

Programma
De bijeenkomst wordt verzorgd door Anneke Meerkerk (Verpleegkundig Specialist Urologie) en Jeannine van Zante (Oncologieverpleegkundige).Tijdens een presentatie geven zij uitleg over het ziektebeeld prostaatkanker, de gevolgen van verschillende behandelmethoden en mogelijke bijwerkingen. Ook is er aandacht voor de impact van prostaatkanker op het functioneren in het dagelijks leven, zowel in fysiek opzicht als in sociaal en psychisch opzicht.
Oncologieverpleegkundige Jeannine van Zante: ‘Dit is een informele bijeenkomst waarin alle ruimte is om vragen te stellen aan zorgprofessionals, ervaringen te delen met lotgenoten en je verhaal te doen. Doordat de bijeenkomst kleinschalig en laagdrempelig is, is het makkelijk om openhartig te vertellen of vragen te stellen die in een andere setting wellicht lastig zijn om te stellen.’

Aanmelden voor de bijeenkomst
De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Jan de Sterkezaal van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 te Gorinchem. Bezoekers worden ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via telefoonnummer (0183) 64 42 65 of via e-mailadres uro-onco@rivas.nl.