13 januari 2020

Bijeenkomst Longpunt: Fit door alle jaargetijden heen!

Fit door alle jaargetijden heen!

Op dinsdag 21 januari vindt een bijeenkomst plaats van Longpunt. Het thema van deze bijeenkomst is: ‘Fit door alle jaargetijden heen!’. De bijeenkomst is relevant en interessant voor longpatiënten, hun naasten en voor zorgverleners. Deelname is gratis. De bijeenkomst vindt plaats in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem.

Het thema van deze bijeenkomst is fitheid. Fysiotherapeut Annie Slob, verbonden aan Efflux Fysiotherapie vertelt bezoekers deze middag meer over het belang van goede ademhalingstechnieken en het belang van beweging bij een longaandoening. Ze geeft praktische tips over hoe je toch aan voldoende beweging en frisse lucht komt wanneer het weer zich bijvoorbeeld niet leent voor buitenactiviteiten.

Over Longpunt
In Nederland kampen ruim 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Een longaandoening heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Patiënten met een longziekte moeten hun leven vaak aanpassen en kunnen soms niet alles meer wat voorheen mogelijk was. Daarom organiseert het Longfonds samen met partners door het hele land bijeenkomsten onder de titel Longpunt. Dit zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar experts informatie geven en waar patiënten ervaringen kunnen uitwisselen.

Aanmelden niet nodig
De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig. Bezoekers wordt verzocht geen geurtjes te dragen, omdat die benauwdheid kunnen veroorzaken bij een deel van de longpatiënten. Deze bijeenkomst van Longpunt vindt plaats op dinsdag 21 januari in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem van 14.30 uur tot 16.30 uur (zaal geopend: 14.00 uur). Meer informatie over Longpunt is te verkrijgen via dordrecht@longpunt.longfonds.nl.