29 oktober 2019

Dinsdag 5 november: Informatieavond over multipel myeloom

Het Beatrixziekenhuis houdt samen met patiëntenvereniging Hematon een informatieavond over de kwaadaardige beenmergziekte multipel myeloom. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 5 november van 19.00 tot 21.30 uur in Het Gasthuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem.

Wat is multipel myeloom
Multipel myeloom (ziekte van Kahler) is een kwaadaardige vorm van kanker in het beenmerg die veroorzaakt wordt door een woekering van plasmacellen. Opeenhopingen daarvan kunnen in het hele skelet voorkomen. De aandoening veroorzaakt diverse klachten zoals bijvoorbeeld onbestemde rugpijn, pijn in de ribben, terugkerende infecties, nierproblemen, bloedingen of vermoeidheid. Omdat de klachten soms divers en onduidelijk zijn, is het niet altijd eenvoudig de diagnose multipel myeloom te stellen. In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 1300 mensen de diagnose multipel myeloom. Er zijn in ons land ongeveer 6500 patiënten met multipel myeloom.

Programma

Tijdens de bijeenkomst geeft Marjan Davidis, oncoloog-hematoloog van het Beatrixziekenhuis, een lezing over multipel myeloom en de vele behandelingsmogelijkheden. Tijdens het tweede deel van de avond kunnen bezoekers kiezen uit twee verschillende thema’s. Brenda Tomasoa, radiotherapeut van het Verbeeten Instituut vertelt over bestraling bij multipel myeloom. Fred Stamkot is partner van een kankerpatiënt en vertelt vanuit dit perspectief over het omgaan met kanker. De lezing van Fred Stamkot is uitsluitend bedoeld voor de naasten van patiënten.
 
Aanmelden en meer informatie

Patiënten met multipel myeloom en hun naasten zijn van harte welkom op deze informatieve bijeenkomst. Zij kunnen zich van tevoren aanmelden via www.hematon.nl/gorinchem. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Anke Stamkot van patiëntenorganisatie Hematon via telefoonnummer 06 50 25 72 09.