08 februari 2019

Draaiorgel voor bewoners Lingesteyn

Hans van Kranenburg, voorzitter van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, maakte onlangs de bewoners van verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam blij met een draaiorgel. 

Bloesemtochtfonds

Een deel van de opbrengst van de jaarlijkse Bloemrun en Bloesemtocht gaat naar het Bloesemtochtfonds. De vele vrijwilligers die zich ieder jaar inzetten voor een soepel verloop van de tocht kunnen een beroep doen op dit fonds voor een goed doel van hun keuze. Een draaiorgel voor de bewoners van Lingesteyn past heel goed bij het bestedingsdoel van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, de nationale sociale hulp. Zij bieden steun aan de sociaal zwakkeren in onze samenleving; de chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen, ongeacht leeftijd.

Draaiorgel

De bekende deuntjes van het interactieve, handgemaakte en -beschilderde draaiorgel zorgen bij de overhandiging al snel voor herkenning, vrolijkheid, gezelligheid en verbondenheid. Het orgel is voorzien van een computersysteem dat een "orgelboek" bevat met diverse liedjeslijsten. Tevens is het mogelijk de muziek af te spelen middels het draaiorgelwiel, waarbij men zelf het tempo kan bepalen.

Plezier voor iedereen
Het draaiorgel is verrijdbaar. Op deze manier kunnen alle bewoners er gebruik van maken en plezier aan beleven. Kortom, het draaiorgel is een mooie aanvulling in de zorg voor de bewoners van Lingesteyn.

Lopen voor het goede doel!

De Bloesemrun en Bloesemtocht worden jaarlijks georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis en de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Beide activiteiten hebben als doelstelling geld in te zamelen voor de steun aan chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen in onze samenleving. De voorinschrijving voor de Bloesemrun op vrijdag 12 april en de Bloesemtocht op zaterdag 13 april is gestart. Inschrijven kan via de website rodekruisbloesemtocht.nl.