09 februari 2018

Expositie Ine den Aantrekker en Rouzbeh Tahmassian in Lingesteyn

Kunstschilder Ine den Aantrekker exposeert tot eind maart in verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam.

Rouzbeh Tahmassian exposeert tot eind maart in verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam.

In verpleeghuis Lingesteyn is momenteel een expositie te zien van Ine den Aantrekker en Rouzbeh Tahmassian. Liefhebbers kunnen de exposities tot eind maart bewonderen in deze Rivas-locaties aan Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam.

Harmonie en mooie vormgeving

Kunstschilder Ine den Aantrekker verhuist in 1949 naar Amersfoort, waar zij in de hoogste klas van de basisschool teken- en schilderles krijgt van een professionele kunstschilder. ‘Hier is mijn liefde voor het schilderen en de kunst in het algemeen gewekt, en dat is nooit meer overgegaan’, vertelt zij. ‘Inmiddels houd ik me bezig met pottenbakken, aquarelleren, acrylschilderen en glass fusion.’ Het kleurrijke werk van Ine kenmerkt zich altijd door harmonie en mooie vormgeving. Mijn reizen door Aziatische landen vormen een deel van mijn inspiratie, maar zeker ook onderwerpen in de directe omgeving.’

Zoektocht naar het onbekende
De expositie van Rouzbeh Tahmassian bestaat uit ‘macrofotografie’, in de vorm van een serie foto’s van druppels waar een chemische stof (Sorbitol 70%) aan is toegevoegd. Tahmassian: ‘Deze serie heb ik ‘The other side’ genoemd. Het geeft mij een beeld van iets buitenaards, iets nieuws om te ontdekken.’ Het ontdekken van nieuwe dingen zit hem in het bloed. De ouders van de beeldend kunstenaar kwamen in 1986 vanuit Iran in Nederland wonen en stapten daarmee voor hen onbekend gebied binnen. ‘Ik ben altijd op zoek naar een nieuw effect, een nieuw beeld, op zoek naar het onbekende. Er is altijd meer om te ontdekken’, aldus Tahmassian.

Prettige sfeer
In verpleeghuis Lingesteyn en andere Rivas-locaties zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor bewoners en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas Zorggroep mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.