14 januari 2019

Expositie van Kim Renders in het Beatrixziekenhuis

De creaties van Kim Renders zijn te bewonderen tot en met eind maart in de centrale hal van het Beatrixziekenhuis.

Kunstenares Kim Renders exposeert momenteel met haar tekeningen en schilderijen de centrale hal van het Beatrixziekenhuis. De expositie van Kim is tot en met eind maart te bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Banneweg 57 in Gorinchem.

Wildlife artist
Inspiratie voor haar creaties haalt Kim uit haar interesse voor diverse dieren. ‘Dieren trekken mijn aandacht. Toen ik jonger was tekende ik ook vaak dieren. Ik gebruikte onze huisdieren en foto’s en tekeningen van Marjolein Bastin of Rien Poortvliet als inspiratie voor mijn tekeningen. Vooral vogels hebben mij altijd al gefascineerd. Hoe ze bewegen, dat ze kunnen vliegen, wat ze doen en de interacties die ze hebben,’ vertelt Kim.

Studie biologie
Kim vervolgt haar verhaal: ‘Omdat de natuur en dieren mij vanaf jongs af aan al interesseren ben ik op latere leeftijd gestart met de studie biologie. Door mijn studie kan ik dieren zo gedetailleerd mogelijk tekenen, ook kijk ik nu bewuster naar licht, schaduw, vorm en uitdrukking.’

Prettige sfeer
In het Beatrixziekenhuis en in andere Rivas-locaties zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor patiënten en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas Zorggroep mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.