17 januari 2019

Exposities in Lingepolikliniek en verpleeghuis Lingesteyn

In verschillende Rivas-locaties in Leerdam vinden op dit moment exposities plaats. Ingrid Vekemans exposeert in de Lingepolikliniek. In het verpleeghuis Lingesteyn schittert Rob Reis met zijn creaties. En in woontoren Glasstaete exposeert Atelier voor Inspiratie. Liefhebbers kunnen de exposities tot eind maart bewonderen in deze Rivas-locaties in Leerdam.

Expositie Ingrid Vekemans in de Lingepolikliniek

Ingrid is een veelzijdig natuurfotografe met een passie voor Afrika en wildlife. Ingrid: ‘Wildlife, bossen en de macrowereld zijn mijn favoriete onderwerpen om te fotograferen als ik in Afrika ben. Maar als ik thuis ben, komt mijn interesse als natuurfotografe weer naar boven en gaat mijn interesse uit naar landschapsfotografie. Eigenlijk zijn verschillende elementen van de natuur inspiratiebron voor mijn foto’s.’

Expositie Rob Reis in verpleeghuis Lingesteyn
Tekenen en schilderen zijn een groot onderdeel van het leven van Rob. Rob: ‘Ik ben een beelddenker en kunstenaar. Als ik schilder, doe ik dat intuïtief met krachtige lijnen. Daarbij gebruik ik veel kleur. De inspiratie haal ik uit het dagelijks leven waarbij ik in een serieus onderwerp een sprankje humor verwerk’. In Rob zijn kunst zijn vaak honden, vrouwen en katten te zien.

Groep ‘Atelier voor Inspiratie’ exposeert in woontoren Glasstaete
Atelier voor Inspiratie uit Gorinchem heeft zich in de thema-expositie laten inspireren door schoenen. Neeltje Alblas is docente bij Atelier voor Inspiratie en vertelt: ‘We dragen elke dag schoenen. We zijn er zo aan gewend geraakt dat we raar opkijken als iemand op straat zonder loopt. Juist daarom is het zo leuk en bijzonder om schoenen op een creatieve wijze onder de aandacht te brengen.’

Prettige sfeer
In de Lingepolikliniek, verpleeghuis Lingesteyn en de woontoren Glasstaete zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor cliënten, bewoners en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas Zorggroep mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.