02 mei 2019

Informatiemarkt over beroerte en rondleidingen bij Rivas

Rivas Zorggroep houdt dinsdag 14, donderdag 16 en vrijdag 17 mei drie gratis evenementen voor iedereen die meer wil weten over beroerte, hersenletsel en de verschillende therapie- en behandelmogelijkheden bij Rivas. Dit vindt plaats in het Beatrixziekenhuis en de afdelingen Revalidatie & Herstel in Gorinchem en Sliedrecht.

Evenementen
Tijdens de Europese Dag van de Beroerte, dinsdag 14 mei, vindt van 11.00 uur tot 16.00 uur een uitgebreide informatiemarkt plaats. Locatie hiervan is de centrale hal van het Beatrixziekenhuis, Banneweg 57 in Gorinchem. Donderdag 16 mei kunnen geïnteresseerden tussen 14.00 en 17.00 uur deelnemen aan een rondleiding bij Rivas Revalidatie & Herstel in Sliedrecht. Vrijdag 17 mei opent Rivas Revalidatie & Herstel in Gorinchem tussen 14.00 en 17.00 uur de deuren voor een rondleiding. Rivas Zorggroep bestaat dit jaar 20 jaar. De zorgprofessionals van Rivas delen op de diverse evenementen 20 jaar aan expertise en kennis op het gebied van beroerte met de bezoekers.

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt komt alle zorg die rondom een beroerte wordt geregeld, komt aan bod: van de ambulance naar het ziekenhuis en van de revalidatie naar huis. Er zijn informatiekramen van het Beatrixziekenhuis, nazorg- en revalidatieverpleegkundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten en medewerkers wijkverpleging.
Bezoekers van de informatiemarkt komen ook meer te weten over de verschillende therapie- en behandelmogelijkheden bij Rivas Revalidatie & Herstel en de mogelijkheden voor zelfstandig thuiswonen met Rivas Wijkverpleging. Deskundigen van Breinlijn, patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en Stichting MEE vertellen bezoekers meer over de opvang en de ondersteuning na hersenletsel en de wettelijke regelingen en mogelijkheden daarvoor. Verder kunnen bezoekers hun bloeddruk en cholesterol laten meten; twee risicofactoren van beroerte.

Rondleidingen
Iedereen die meer wil weten over beroerte en hersenletsel en de verschillende therapie- en behandelmogelijkheden, kan deelnemen aan een rondleiding bij de afdelingen Revalidatie & Herstel van Rivas in Sliedrecht en Gorinchem. Deelname is gratis, van tevoren aanmelden is niet nodig.

  • Donderdag 16 mei: rondleiding tussen 14.00 en 17.00 uur bij Rivas Revalidatie & Herstel in Sliedrecht, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.
  • Vrijdag 17 mei: rondleiding tussen 14.00 en 17.00 uur bij Rivas Revalidatie & Herstel in Gorinchem, Banneweg 61 in Gorinchem.