12 november 2020

Informeel werkbezoek voorzitter en vicevoorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

Hoe gaat het bij Rivas Zorggroep tijdens deze tweede Covid-golf? En hoe vergaat het de medewerkers? Deze en meer vragen werden vandaag besproken tijdens een informeel werkbezoek van de voorzitter en vicevoorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid aan Rivas Zorggroep.

Wouter Kolff (burgemeester Dordrecht, voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid) en Reinie Melissant (burgemeester Gorinchem en vicevoorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid) spraken vandaag met de Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep en de directie en medische vertegenwoordiging van het Beatrixziekenhuis.

Rivas Zorggroep en de Veiligheidsregio onderhouden een nauwe samenwerking en halen de banden nog verder aan met dit bezoek. Er werd onder meer gesproken over onbegrip over coronamaatregelen onder bezoekers en de daarmee samenhangende agressie waar zorgmedewerkers in toenemende mate mee kampen. Ook is er gesproken over wat zich binnen alle domeinen van Rivas afspeelde en afspeelt – in de wijkverpleging, het Beatrixziekenhuis en langdurige zorg – tijdens de eerste en tweede Covid-golf en hoe de Veiligheidsregio en de zorggroep elkaar verder kunnen versterken.

Kees Heijblom, van de Raad van Bestuur van Rivas: ‘Het gesprek verliep erg prettig. Onze samenwerking is sterk en tijdens dit soort werkbezoeken kunnen wij als zorggroep nog beter overbrengen wat zich afspeelt binnen onze zorgketen en hoe onze medewerkers de coronacrisis beleven. Dat is belangrijk voor ons, maar ook de veiligheidsregio geeft aan dit belangrijk te vinden, omdat ze daardoor nog beter kunnen inspelen op de behoeften van zorgorganisaties.’