12 maart 2019

Leerlingen werken met bewoners Tiendwaert aan kunstwerk

Leerlingen van De Driemaster, vrijwilligers en bewoners werkten samen aan een kunstwerk van vogels.

Leerlingen van basisschool De Driemaster uit Hardinxveld-Giessendam brachten donderdag 7 maart een bezoek aan de bewoners van verpleeghuis Tiendwaert. Zij werkten samen aan een kunstwerk met als thema 'vogels'.

Vogels
De inspiratiebron voor het kunstwerk is kunstenaar MC Escher, die werkte met grafische vormen waaronder vogels. Juf Amanda van Geffen was aanwezig om de leerlingen en bewoners te vertellen over de kunstenaar en zijn werk en om de bewoners en leerlingen te begeleiden. 'Daarnaast waren vrijwilligers en medewerkers van Rivas aanwezig om deze dag tot een succes te maken', zegt activiteitenbegeleider Hetty Bezemer. 'Alle bewoners en leerlingen kregen een vogel om naar eigen fantasie te kleuren. De vogels passen in elkaar zodat het straks op canvasdoek één groot kunstwerk wordt.' Binnenkort zal een aantal bewoners naar De Driemaster gaan om het kunstwerk te overhandigen.

Geslaagde middag
Hetty: 'Het was een geslaagde middag omdat kleuren en tekenen boeiend is voor alle leeftijden. De interactie tussen de bewoners en leerlingen was leuk om te zien. Iedereen genoot volop van de gezelligheid.'