18 februari 2020

Lezing over nalatenschap en erfrecht

Rivas Zorggroep organiseert een lezing met als titel ‘Help, ik ben erfgenaam!’ Deelnemers krijgen informatie over alle zaken die geregeld moeten worden bij een nalatenschap. Ook wordt stilgestaan bij de rol van de (levens)executeur, die veel zorgen kan wegnemen. De lezing vindt plaats op dinsdag 10 maart in Verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam. De lezing is exclusief voor leden van Rivas en kosteloos.

Inhoud van de lezing
Als een dierbare overlijdt of wilsonbekwaam wordt als gevolg van een ziekte als dementie, dan is dat een verdrietige en moeilijke tijd. Een partner of erfgenaam moet bij overlijden van een naaste bovendien direct aan de slag met het regelen van de uitvaart en vaak ook met de afwikkeling van de nalatenschap. Ook bij wilsonbekwaamheid is er sprake van een soort nalatenschap en moet er veel worden geregeld, zoals het op orde houden van de financiën en natuurlijk het regelen van de noodzakelijke zorg. Op termijn komen daarbij vaak ook verhuizing en ondersteuning in de laatste levensfase aan de orde. Tijdens de lezing ‘Help, ik ben erfgenaam!’ worden deelnemers uitvoerig geïnformeerd over alle zaken die geregeld moeten worden en waar je als betrokkene op moet letten. Ook wordt stilgestaan bij de rol van de (levens)executeur, die veel zorgen kan wegnemen. De lezing wordt gegeven door een executeur van Hereditas. Hereditas is specialist in de voorbereiding en afwikkeling van nalatenschappen en regelingen bij wilsonbekwaamheid.

Aanmelden voor de lezing

De lezing vindt plaats op dinsdag 10 maart 2020 van 14.00 tot 16.00 uur in Verpleeghuis Lingesteyn, Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam. De lezing is exclusief voor leden van Rivas en kosteloos. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.rivas.nl/lezingerfgenaam of via Rivas Zorglijn 0900-8440.