01 februari 2021

Pijn, doof gevoel of tintelingen in handen of voeten bij kanker: wat is uw ervaring?

Heeft u pijn, een doof gevoel of tintelingen in uw handen of voeten als gevolg van kanker (gehad)? Via de 'Doneer Je Ervaring-vragenlijst' wordt landelijk onderzoek gedaan naar de ervaringen van kankerpatiënten die last hebben (gehad) van neuropathie. Mogen wij enkele minuten van uw tijd vragen voor dit onderzoek?

Onderzoek naar neuropathie
Bij neuropathie werken één of meer zenuwen niet goed meer. Welke klachten je krijgt, hangt af van welke zenuwen zijn aangetast. Patiëntenorganisatie NFK wil graag weten in welke mate neuropathie uw dagelijks leven (heeft) beperkt. Heeft u iets geprobeerd om de pijn of klachten aan uw handen of voeten te verminderen of ermee om te gaan, en hielp dat wel of niet? Hebben uw zorgverleners aandacht (gehad) voor neuropathie en in hoeverre toonde uw omgeving er begrip voor?

Graag vragen we u om anoniem uw ervaring te delen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. Klik hier voor het onderzoek.
De vragenlijst staat open tot 15 februari 2021.

Waarom deze vragenlijst?
Tot op heden is er nog geen therapie of behandeling gevonden die neuropathie kan verhelpen of voorkomen. Met deze vragenlijst wordt onderzocht wat mensen met kanker doen of proberen om neuropathie te verminderen en ermee om te gaan. Dit levert belangrijke informatie op om andere patiënten te helpen en  ideeën op te doen voor vervolgonderzoek. Ook wordt onderzocht in hoeverre zorgverleners aandacht hebben voor neuropathie en of patiënten hier tevreden over zijn. Met deze informatie kunnen de belangen van mensen met neuropathie gerichter worden behartigd.

Resultaten
De resultaten van de vragenlijst delen worden vanaf 13 april gedeeld op nfk.nl.

Deze peiling is een initiatief van NFK in samenwerking met de 19 aangesloten kankerpatiëntenorganisaties en onderzoekers van PROFIELstudie.