14 maart 2019

Publiekslezing over huid in de zon

Verpleegkundig specialist Marry Boes-van Laar, dermatoloog Michelle El Seady-Rol en chirurg Sylvia de Jong verzorgen 9 april de publiekslezing over huid in de zon.

Specialisten en zorgprofessionals van het Beatrixziekenhuis houden een publiekslezing met het thema huid in de zon. Bezoekers krijgen op een laagdrempelige manier informatie over de huid, de impact van zon op de huid, soorten huidkanker en de behandelingsmogelijkheden. De publiekslezing vindt plaats op dinsdag 9 april in het Grand Café van Het Gasthuis in Gorinchem. De entree is gratis.

Huidkanker is een van de meest voorkomende kankersoorten. Ongeveer 1 op de 6 Nederlanders krijgt huidkanker. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is veel in de zon zijn. Huidkanker komt het meest voor op plekken van het lichaam die veel in de zon komen zoals het gezicht, de romp, de handen, de armen en de benen. Elke soort huidkanker ziet er anders uit.

Huid(kanker)
Tijdens de publiekslezing wordt daarom vanuit verschillende invalshoeken over de huid in de zon en huidkanker verteld. Dermatoloog Michelle El Seady-Rol van het Beatrixziekenhuis gaat in op de bouw en functie van de huid en wat kenmerken van een gezonde huid zijn. Ook vertelt zij over veranderingen van de huid door de zon en de diagnose huidkanker.
Chirurg Sylvia de Jong van het Beatrixziekenhuis neemt de bezoekers mee in de vormen van behandeling na de diagnose melanoom. Dit is een agressieve vorm van huidkanker.
Verpleegkundig specialist Marry Boes-van Laar gaat in op de psycho-sociale impact en nazorg van patiënten met melanoom.
Erman Orman, dermatoloog, geeft samen met El Seady een presentatie.

In gesprek met zorgprofessionals
Na de korte lezingen staan alle sprekers met een vraagtafel klaar, zodat bezoekers met hen in gesprek kunnen gaan en hun vragen kunnen stellen.

Aanmelden voor de publiekslezing

De publiekslezing vindt plaats op dinsdag van 19.15 tot 21.15 uur in het Beatrixziekenhuis, 1ste verdieping bij restaurant Vermaat in Gorinchem. Inloop is vanaf 19.00 uur. De entree is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 8 april aanmelden via het aanmeldformulier of via Rivas Zorglijn 0900-8440.