29 maart 2019

Robotpoes voor bewoners De Wieken

Bewoners van verpleeghuis De Wieken in Papendrecht ontvingen onlangs een robotpoes uit handen van Gerrie Krijgsman. De robotpoes heeft een positief effect op bewoners met dementie.

De robotpoes
Robotpoezen worden in verpleeghuizen steeds vaker gebruikt. 'De robotpoezen hebben een positief effect bij bewoners met dementie', vertelt Nora van Hofwegen, zorgregisseur in De Wieken. 'Zij komen vaak tot rust als zij kunnen knuffelen met de robotpoes.' De poes ziet er niet alleen levensecht uit, maar maakt ook nog eens authentieke geluiden. 'Als iemand de robotpoes aait, dan reageert de kat daarop door te gaan spinnen. We zien dat bewoners er baat bij hebben en dat is mooi om te zien.'

Overhandiging robotpoes

Gerrie Krijgsman kwam in aanraking met de robotpoes via een filmpje wat ze voorbij zag komen. 'In dit filmpje zag ik wat een positief effect de robotpoes heeft op mensen met dementie', zegt Gerrie. 'Dat inspireerde me om een robotpoes aan de bewoners van De Wieken te schenken. Ik heb voor De Wieken gekozen omdat mijn schoondochter, Nadja Krijgsman daar als vrijwilligerscoördinator werkt'. Gerrie Krijgsman overhandigde de poes aan zorgregisseur Nora. 'We zijn Gerrie erg dankbaar voor deze schenking. We waarderen het enorm', zegt zij. Mevrouw Van Rossum, bewoner van De Wieken, nam de robotpoes als eerste op schoot. Zij verwelkomde het dier vriendelijk en beloofde dat zij goed voor haar zou zorgen.