29 maart 2019

Stoppen met roken? Huisartsen en longverpleegkundigen bieden begeleiding

Longverpleegkundigen Theodora Vastenburg en Tina van de Koppel van het Beatrixziekenhuis bieden groepsbegeleiding aan.

Longverpleegkundigen Theodora Vastenburg en Tina van de Koppel van het Beatrixziekenhuis bieden groepsbegeleiding aan.

Aan iedereen die het goede voornemen heeft om te stoppen met roken, bieden de longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis en huisartsen in de regio Gorinchem ondersteuning. Het aanbod bestaat uit groepsbegeleiding en één-op-één coaching; mensen kunnen kiezen wat het beste bij hen past.

Stoppen in groepsverband
De longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis bieden groepsbegeleiding aan. De begeleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten. Ook buiten de bijeenkomsten kunnen deelnemers elkaar motiveren. De eerstvolgende groep komt op dinsdag 23 april bij elkaar. Na de tweede bijeenkomst stoppen alle deelnemers met roken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 15 april via stoppenmetroken@rivas.nl of via Rivas Zorglijn 0900-8440.

Eén-op-één coaching
Voor één-op-één begeleiding bij stoppen met roken kunnen mensen terecht bij hun huisarts en/of de praktijkondersteuner. De individuele begeleiding bestaat uit zeven gesprekken verspreid over één jaar. In het eerste gesprek komen het rookgedrag, de verwachtingen en de mogelijke hulpmiddelen bij het stoppen met roken aan bod. Ook wordt een stopdatum afgesproken. Tijdens de vervolggesprekken staat hoe het gaat centraal.