04 januari 2019

Stoppen met roken? Huisartsen en longverpleegkundigen bieden begeleiding

Aan iedereen die het goede voornemen heeft om in 2019 te stoppen met roken, bieden de longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis en huisartsen in de regio Gorinchem ondersteuning. Het aanbod bestaat uit groepsbegeleiding en één-op-één coaching; mensen kunnen kiezen wat het beste bij hen past.

Stoppen in groepsverband
De longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis bieden groepsbegeleiding aan. De begeleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten. Ook buiten de bijeenkomsten kunnen deelnemers elkaar motiveren. De eerstvolgende groep komt op dinsdag 15 januari bij elkaar. Na de tweede bijeenkomst stoppen alle deelnemers met roken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via stoppenmetroken@rivas.nl.

Eén-op-één coaching
Voor één-op-één begeleiding bij stoppen met roken kunnen mensen terecht bij hun huisarts en/of de praktijkondersteuner. De individuele begeleiding bestaat uit zeven gesprekken verspreid over één jaar. In het eerste gesprek worden het rookgedrag, de verwachtingen en de mogelijke hulpmiddelen bij het stoppen met roken besproken. Ook wordt een stopdatum afgesproken. Tijdens de vervolggesprekken wordt besproken hoe het gaat.

Meer informatie
Meer informatie over de ondersteuning bij stoppen met roken is hier te vinden.