01 juli 2020

Vanaf 7 juli verdere versoepeling bezoekregeling woonlocaties

Rivas, Stockfoto

De verdere versoepeling van de bezoekregeling voor onze woonlocaties gaat 7 juli officieel in. Vanaf die dag kunnen onze bewoners en hun bezoekers elkaar, zonder dit vooraf te melden, vaker en met meerdere personen tegelijk zien. Er gelden regels voor hoe we het bezoek gezellig, aangenaam en veilig kunnen houden voor onze bewoners en hun bezoekers. De regels zijn als volgt:

Wat is mogelijk vanaf dinsdag 7 juli?

  • Onze bewoners en hun bezoekers bepalen zelf het bezoek en hoe lang het bezoek duurt.
  • Een bezoeker mag steeds iemand anders zijn.
  • Het bezoek vindt plaats in het appartement van onze bewoners.
  • Om tijdens het bezoek 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen houden, is er aan het bezoekersaantal een maximum verbonden. Kinderen onder de 13 jaar tellen niet mee in het aantal bezoekers. Zij moeten wel in het appartement blijven.
  • Bezoekers zijn vrij om consumpties en een huisdier mee te nemen
  • Bewoners en hun bezoek kunnen lekker gaan wandelen
  • Onze bewoners mogen bij hun dierbaren op bezoek of met hun dierbaren bij iemand anders op bezoek gaan.

Daarom registreren
We vragen bezoekers om zich te registreren bij binnenkomst op een van onze woonlocaties. Puur met het oog op veiligheid. Een goede registratie helpt ons om bij een mogelijke besmetting met het coronavirus snel de personen in beeld te krijgen die mogelijk zijn besmet.

Digitale screening
Iedereen die op bezoek gaat bij een bewoner of cliënt, wordt gevraagd online een korte vragenlijst in te vullen via www.rivas.nl/coronavragenlijst. Met deze digitale screening kunnen de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen wanneer een bezoeker gezondheidsklachten heeft die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus.
 
Samen houden we het veilig

Wij zijn blij voor onze bewoners en hun bezoekers én doen er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo proberen we zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat we het bezoek niet meer hoeven terug te schroeven. We vragen onze bewoners en hun bezoekers om hun verantwoordelijkheid te nemen door zich aan de regels te houden. Zo zorgen we samen voor elkaars veiligheid.