01 september 2021

Vergeet Mij Niet Route bij woonlocatie De Merlinge

Bij woonlocatie De Merlinge in Arkel is woensdag een Vergeet Mij Niet Route geopend. De route bestaat uit een aantal tegels met daarop een blauwe bloem; een vergeet-me-nietje. Een handig hulpmiddel voor mensen met een lichte vorm van dementie. In Arkel vormen de tegels een route die loopt van De Merlinge langs alle winkels van woon-winkelcentrum De Peperhof. Door de route te volgen, kunnen bewoners zelfstandig lopen naar bijvoorbeeld een winkelcentrum en weer terug naar huis.

Neelke Krijgsman, locatieleider van De Merlinge, is dan ook blij met de route, die duidelijk de oversteekroute voor ouderen markeert. ´Bijkomend voordeel is dat de route ook andere weggebruikers eraan herinnert dat er mensen zijn die, bijvoorbeeld door dementie, iets meer tijd nodig hebben om over te steken.´

Om de routeopening feestelijk in te luiden, deden de bewoners eerst enthousiast mee aan een gezamenlijk beweegmoment, verzorgd door een beweegcoach van GIGA Molenlanden. Vervolgens was het tijd voor de officiële opening van de Vergeet Mij Niet Route. Mevrouw Verhoef en mevrouw Mosterd, bewoners van woonlocatie De Merlinge, verrichtten de openingshandeling. Na dit moment liepen de bewoners samen met onder anderen wethouder Lizanne Lanser de route naar het winkelcentrum en weer terug. Bij terugkomst stond er voor de bewoners een hapje en een drankje klaar, voor een fijne en gezellige afsluiting van een bijzondere middag.