26 juni 2020

Woonlocaties bereiden zich voor op verruimde bezoekregeling

Minister De Jonge heeft tijdens de persconferentie verdere versoepeling van de bezoekregels in verpleeghuizen afgekondigd. In verpleeghuizen waar geen coronabesmettingen zijn, is bezoek weer welkom zonder dat er beperkingen gelden. Als voorwaarde stelt De Jonge dat de zorginstelling de tijd moet krijgen om dit te realiseren.

We zijn uiteraard blij voor onze bewoners, omdat deze verruiming van de bezoekregels veel voor hen betekent. Persoonlijk, maar ook voor de kwaliteit van hun leven. We begrijpen ook dat onze bewoners zo snel mogelijk weer vaker en meer mensen op bezoek willen. Gisteren hebben we hen gevraagd ons de tijd te gunnen die we nodig hebben om het bezoek met de nodige zorgvuldigheid veilig, goed én aangenaam te regelen.

Wij zijn volop in voorbereiding en kijken scherp naar de veiligheid van onze bewoners en medewerkers. We hechten daarbij groot belang aan de autonomie van onze bewoners en de menswaardigheid. Onze zorgvuldigheid op voorhand heeft voordelen. Zo doen we er nu al alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen én proberen we zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat we het bezoek niet meer hoeven terug te schroeven. In de loop van volgende week brengen wij onze bewoners, hun dierbaren en u op de hoogte van hoe we de verruimde bezoekregels zullen hanteren.

 Tot die tijd blijft in onze woonlocaties de huidige bezoekregeling gelden:

  • Bezoek is twee keer per week mogelijk.
  • Er zijn maximaal twee personen tegelijk op bezoek.
  • De bezoeker mag steeds iemand anders zijn.
  • De bewoner en de bezoekers(s) bepalen samen hoe lang het bezoek duurt.
  • De bewoner en de bezoeker(s) bepalen samen of het bezoek op de kamer plaatsvindt of dat er een wandeling wordt gemaakt.