07 december 2021

Zorgverleners van Rivas woonlocaties en wijkverpleging krijgen boostervaccinatie

Rivas is maandag gestart met het zetten van boostervaccinaties bij de zorgmedewerkers van de woonlocaties en de wijkverpleging. Alle medewerkers en vrijwilligers die dat willen, kunnen de zogeheten boosterprik tegen corona halen. Zo’n 3.000 medewerkers hebben een uitnodiging ontvangen en in twee weken tijd zal iedereen die zich heeft aangemeld, worden geprikt.

Door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus, blijft de druk op de zorg onverminderd hoog. Met de boostervaccinatie wil de overheid het ziekteverzuim onder zorgmedewerkers door corona terugbrengen. En de zorg zo bereikbaar mogelijk houden voor iedereen. Dat is voor medewerkers ook een belangrijke reden om voor de boosterprik te kiezen: “Ik heb in mijn omgeving gezien hoe ziek je van corona kunt worden. Het is fijn dat ik mijzelf op deze manier extra kan beschermen, ook tegen uitval op mijn werk”, zo vertelde één van de aanwezigen tijdens een prikronde in verpleeghuis Waerthove. “En het is fijn dat ik de oudere, kwetsbare mensen waarmee ik dagelijks contact heb ook kan beschermen door zelf de boosterprik te halen”, vulde een collega aan. 
 
Medewerkers en vrijwilligers van het Beatrixziekenhuis hebben de booster inmiddels gehad. Ook zijn alle bewoners van de woonlocaties die de prik wilden ontvangen, voorzien van de booster.