25 mei 2018

Rivas behaalt Vernet Health Ranking Award voor laag ziekteverzuim

Teamleiders van het Beatrixziekenhuis, domein Langdurige zorg en de ondersteuning nemen trots het certificaat voor het lage ziekteverzuim in ontvangst.

Teamleiders van het Beatrixziekenhuis, domein Langdurige zorg en de ondersteuning nemen trots het certificaat voor het lage ziekteverzuim in ontvangst.

Rivas Zorggroep heeft op vrijdag 25 mei een Vernet Health Ranking Award in de wacht gesleept voor de cao Ziekenhuizen. De Vernet Health Ranking laat in één cijfer zien hoe een organisatie binnen de eigen branche presteert op het gebied van ziekteverzuim. De belangrijkste indicatoren voor het berekenen van dit cijfer zijn: verzuimpercentage, meldingsfrequentie, duurklasse en verzuimkosten per fte. Rivas behaalde een cijfer 8,8 en daarmee een derde plek in de Vernet Health Ranking.

In het kader van verzuim en inzetbaarheid onder medewerkers, is Rivas hiermee een van de drie best presterende zorgorganisaties in Nederland in de Vernet Health Ranking. Stichting Ziekenhuis De Tjongerschans en Treant Ziekenhuiszorg behaalden een eerste en tweede plek en maken de top drie compleet.

Mooie prestatie

Enkele teamleiders namen uit handen van Marieke Schurink van Vernet de award en het bijbehorende certificaat in ontvangst. Anke Stegeman, teamleider: ‘Dit is een mooie opsteker, omdat de inspanningen voor een laag ziekteverzuim binnen Rivas niet onopgemerkt zijn gebleven. Vanuit goed werkgeverschap zijn we bij Rivas namelijk continu scherp op een goede balans tussen werk en privé voor alle medewerkers. Anke Stegeman legt uit wat dit betekent: ‘Het faciliteren van plezierig werken ligt in heel onze organisatie aan de basis hiervan. Het is onze overtuiging dat wanneer wij als werkgever goed voor onze medewerkers zorgen, zij gezond en plezierig kunnen werken. Op die manier zijn onze medewerkers het best in staat om onze cliënten dagelijks de beste zorg te leveren. Veilig, mensgericht en dichtbij.’

Vernet Health Ranking Award
Elk jaar ontvangen de drie best presterende organisaties uit verschillende branches een onderscheiding in de vorm van de Vernet Health Ranking Award. Naast Rivas behaalden Stichting Ziekenhuis De Tjongerschans en Treant Ziekenhuiszorg een eerste en tweede plek en maken de top drie compleet.