Dementie, en nu? 10 bijeenkomsten ondersteuning voor mantelzorgers

Bijna 70% van alle mensen met dementie woont thuis, alleen of met een naaste. Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, zoals 'Dementie, en nu?', maar ook vragen op emotioneel vlak: hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf. Tevens voelen mantelverzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen. Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het om:

  • meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en weten welke ondersteuning mogelijk is
  • beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting
  • mensen te ontmoeten die je steunen en begrijpen

Voor deze doelgroep is 'Dementie, en nu?' ontwikkeld. In 10 bijeenkomsten worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. Deelname kan mantelzorgers helpen om beter om te gaan met uitdagende zorgsituaties. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep tot maximaal 15 mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie. Het is wenselijk dat u alle bijeenkomsten aanwezig bent.

Data:
Donderdag 12 maart / 26 maart (geannuleerd) / 9 april (geannuleerd) 23 april (geannuleerd) / 7 mei (geannuleerd) / 28 mei (geannuleerd)  / 4 juni (geannuleerd) / 18 juni (geannuleerd) / 2 juli (geannuleerd) / 16 juli 2020 (geannuleerd).

De cursus wordt hervat vanaf donderdag 17 september 2020.

Locatie:
Het Gasthuis (naast het Beatrixziekenhuis), Banneweg 61, Gorinchem

Tijd:
van 9.30 tot 12.00 uur

Kosten:
25 euro voor leden van Rivas; 75 euro voor niet-leden.

Rivas Dagbesteding kan opvang voor de persoon met dementie bieden tijdens de cursusbijeenkomsten. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het aantal belangstellenden.

Aanmelden:
Aanmelden kan via ledenorganisatie@rivas.nl