Valpreventie

Door het verraderlijke weer neemt de kans op vallen bij ouderen flink toe in de wintermaanden. In totaal komen bijna 100.000 senioren jaarlijks door een val op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis terecht. Klazien van Schaik (88) kan erover meepraten. Zij kwam drie jaar geleden bij haar thuis hard ten val. “Er was niet direct hulp in de buurt. Ineens besefte ik hoe kwetsbaar ik was.” Lees het hele verhaal van Klazien 

VGZ vergoedt valpreventie
Wilt u ook goed leren vallen en opstaan? Of wilt u weten hoe u beter kunt bewegen? Meld u dan aan voor een cursus valpreventie. VGZ vergoedt diverse valtrainingen vanuit het aanvullende pakket van de collectieve zorgverzekeringen. Via de Rivas ledenorganisatie kunt u deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering. Meer informatie leest u op de speciale website van VGZ voor Rivas-pashouders. Ook als u al verzekerd bij VGZ, maar nog niet via een collectief, kunt u gewoon overstappen op de collectieve zorgverzekering van VGZ. Kijk voor meer informatie over de valtraining op de website van VGZ.

Welke cursussen worden vergoed door VGZ?

Zicht op evenwicht
Tijdens acht bijeenkomsten van anderhalf uur krijgt u informatie en praktische tips. Vanaf de derde bijeenkomst gaat u gezamenlijk eenvoudige oefeningen doen (grotendeels vanaf een stoel). U moet wel in staat zijn om korte afstanden te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst. De cursus wordt gegeven door een ergotherapeut van Rivas Zorggroep. 

De hoogte van de vergoeding door VGZ is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u heeft gekozen en is maximaal € 150,00.

U kunt zich als belangstellende aanmelden via ledenorganisatie@rivas.nl. U krijgt dan bericht als er een cursus start.

Vallen Verleden Tijd
Tijdens tien bijeenkomsten van anderhalf uur leert u gevaarlijke situaties in het dagelijks leven herkennen door te oefenen op een hindernisbaan. Door de verschillende spelvormen tijdens de cursus leert u veilig te bewegen in een drukke omgeving. Daarnaast verkleint u de kans op letsel bij een val door een valtraining. De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut van Rivas Zorggroep.

De hoogte van de vergoeding door VGZ is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u heeft gekozen en is maximaal € 150,00.

U kunt zich als belangstellende aanmelden via ledenorganisatie@rivas.nl. U krijgt dan bericht als er een cursus start.

Maak uw woonomgeving veiliger

Met een aantal slimme en vaak heel simpele aanpassingen kunt u ongelukjes in huis zoveel mogelijk voorkomen. De ergotherapeuten van Rivas komen graag bij u thuis langs om samen met u oplossingen te zoeken om uw woonomgeving veiliger te maken. Meer informatie leest u op onze website