Dementie, en nu? 10 bijeenkomsten ondersteuning voor mantelzorgers

Bijna 70% van alle mensen met dementie woont thuis, alleen of met een naaste. Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, zoals 'Dementie, en nu?', maar ook vragen op emotioneel vlak: hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf. Tevens voelen mantelverzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen. Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het om:

  • meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en weten welke ondersteuning mogelijk is
  • beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting
  • mensen te ontmoeten die je steunen en begrijpen

Voor deze doelgroep is 'Dementie, en nu?' ontwikkeld. In 10 bijeenkomsten worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen.

De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep tot maximaal 15 mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie. Deelname kan mantelverzorgers helpen om beter om te gaan met uitdagende zorgsituaties. U kunt zich nu aanmelden.

Data:
Donderdag 23 mei / 6 juni / 4 juli / 18 juli / 5 september / 19 september / 3 oktober / 17 oktober / 31 oktober / 14 november 2019. Het is wenselijk dat u alle data aanwezig bent

Locatie:
Zorgcentrum De Waalburcht, Kleine Waal 6 in Papendrecht

Tijd:
van 9.30 tot 12.00 uur

Kosten:
25 euro voor Rivas-pashouders; 75 euro voor niet-pashouders

Aanmelden:
Aanmelden kan via ledenorganisatie@rivas.nl