Thuiszorg van Rivas

Rivas biedt thuiszorg tijdelijk of voor langere tijd. De thuiszorg die u krijgt kan variëren. Dit is afhankelijk van uw situatie en wat u nodig heeft en wenst. Het beste is om met de wijkverpleegkundige goed uw situatie te bekijken. Voor meer informatie en een afspraak neemt u contact op met Rivas Zorglijn 0900-8440.

Aanbod

Thuiszorg kan zijn:

Wat kunt u zelf nog?

Wat u zelf kunt doen eventueel met hulp van uw familie en vrienden, is hét uitgangspunt bij de inzet van professionele thuiszorg. Zo wordt concreet welke thuiszorg u echt nodig heeft. Dit is richtinggevend bij het bepalen van de begeleiding, hulp of zorg die de wijkverpleegkundige u zal bieden.

En nu?

Het gesprek over welke begeleiding, hulp of zorg nodig zijn om veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen, voert u met de wijkverpleegkundige. U maakt daar samen duidelijke afspraken over. Daarbij staat u samen stil bij wat u zelf kunt doen, waarbij uw eigen familie en vrienden kunnen helpen en wat de wijkverpleegkundige oppakt. Dit alles legt u vast in het zorgleefplan. Dat geeft overzicht. Voor u, de mensen uit uw omgeving en de wijkverpleegkundige. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat u zo lang mogelijk, veilig en zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Voor meer informatie neemt u contact op met Rivas Zorglijn 0900-8440. Voor het ontvangen van thuiszorg geldt in principe geen wachtlijst.

Belangrijke extra's

Om veilig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, wilt u misschien gebruikmaken van loop- en/of zorghulpmiddelen die uw dagelijkse leven vergemakkelijken. Bij Rivas kunt u snel en gemakkelijk diverse belangrijke extra's huren of tegen betaling afnemen, zoals:

Personenalarmering

U kunt gebruikmaken van personenalarmering voor thuis. Met behulp van een van de alarmeringen schakelt u dag en nacht met één druk op de knop hulp van buitenaf in. Uw veiligheid heeft u daarmee zelf in de hand. Een prettig idee. Voor uzelf en voor uw familie en vrienden.

Zorghulpmiddelen

U kunt ook gebruikmaken van diverse hulpmiddelen. Bij de Rivas Leef&-gezondheidswinkels heeft u de keuze uit een ruim assortiment van loop- en zorghulpmiddelen en gezondheidsartikelen. Deze zijn te koop, te leen of te huur. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over eventuele vergoedingen en een eigen bijdrage. U bestelt uw artikelen ook gemakkelijk online via www.rivasgezondheidswinkel.nl. Het artikel wordt dan bij u thuisbezorgd.

Rivas Voordeelpas

Met een Rivas Voordeelpas kunt u korting krijgen op het assortiment van de Rivas Leef&-gezondheidswinkels.

Maaltijdservice

Wanneer u niet meer zelf kunt koken, biedt de maaltijdservice uitkomst. U kunt iedere week kiezen uit een uitgebreid assortiment van gerechten. Zo geniet u thuis op een eenvoudige manier van een gevarieerde, warme maaltijd. Uw maaltijden bestelt u eenvoudig via www.rivasmaaltijdservice.nl.