Thuiszorg van Rivas

Rivas biedt thuiszorg tijdelijk of voor langere tijd. De thuiszorg die u krijgt kan variëren. Dit is afhankelijk van uw situatie en wat u nodig heeft en wenst. Het beste is om met de wijkverpleegkundige goed uw situatie te bekijken. Voor meer informatie en een afspraak neemt u contact op met Rivas Zorglijn 0900-8440.

Aanbod

Met Rivas thuiszorg kunt u rekenen op de juiste zorg en ondersteuning bij u thuis. Thuiszorg kan zijn:

  • Begeleiding bij het aanleren van dagelijkse handelingen;
  • Verzorging en/of verpleging;
  • Hulp bij het opstaan en aankleden
  • Toedienen van medicijnen
  • Aantrekken van steunkousen

En Rivas thuiszorg biedt meer. Ook voor gespecialiseerde verpleegkundige zorg kunt u terecht bij Rivas thuizorg, zoals:

Met dit totaalpakket biedt Rivas de betere thuiszorg.

Wat kunt u zelf nog?

Wat u zelf kunt doen eventueel met hulp van uw familie en vrienden, is hét uitgangspunt bij de inzet van professionele thuiszorg. Zo wordt concreet welke thuiszorg u echt nodig heeft. De professionele medewerkers van Rivas vullen dit graag aan met de juiste zorg afgestemd op uw persoonlijke situatie. Ook dat is de betere thuiszorg van Rivas.

En nu?

Het gesprek over welke begeleiding, hulp of zorg nodig zijn om veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen, voert u met de wijkverpleegkundige. U maakt daar samen duidelijke afspraken over. Daarbij staat u samen stil bij wat u zelf kunt doen, waarbij uw eigen familie en vrienden kunnen helpen en wat de wijkverpleegkundige oppakt. Dit alles legt u vast in het zorgleefplan. Dat geeft overzicht. Voor u, de mensen uit uw omgeving en de wijkverpleegkundige. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat u zo lang mogelijk, veilig en zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Voor meer informatie neemt u contact op met Rivas Zorglijn 0900-8440. Voor het ontvangen van thuiszorg geldt in principe geen wachtlijst.

Belangrijke extra's

Om veilig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, wilt u misschien gebruikmaken van loop- en/of zorghulpmiddelen die uw dagelijkse leven vergemakkelijken. Bij Rivas kunt u snel en gemakkelijk diverse belangrijke extra's huren of tegen betaling afnemen, zoals:

Personenalarmering

U kunt gebruikmaken van personenalarmering voor thuis. Met behulp van een van de alarmeringen schakelt u dag en nacht met één druk op de knop hulp van buitenaf in. Uw veiligheid heeft u daarmee zelf in de hand. Een prettig idee. Voor uzelf en voor uw familie en vrienden.

Wanneer u na uw alarmering geholpen wil worden door een Rivas-medewerker of wanneer u niet in staat bent om zelfstandig de deur te openen voor de Rivas thuiszorgmedewerker, dan dient u bij uw huis een sleutel beschikbaar te stellen. Rivas heeft hiervoor een veilige en betrouwbare oplossing: de Rivas sleutelkluis.

Zorghulpmiddelen

U kunt ook gebruikmaken van diverse hulpmiddelen. Bij de Rivas Leef&-gezondheidswinkels heeft u de keuze uit een ruim assortiment van loop- en zorghulpmiddelen en gezondheidsartikelen. Deze zijn te koop, te leen of te huur. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over eventuele vergoedingen en een eigen bijdrage. U bestelt uw artikelen ook gemakkelijk online via www.rivasgezondheidswinkel.nl. Het artikel wordt dan bij u thuisbezorgd.

Rivas Voordeelpas

Met een Rivas Voordeelpas kunt u korting krijgen op het assortiment van de Rivas Leef&-gezondheidswinkels.

Maaltijdservice

Wanneer u niet meer zelf kunt koken, biedt de maaltijdservice uitkomst. U kunt iedere week kiezen uit een uitgebreid assortiment van gerechten. Zo geniet u thuis op een eenvoudige manier van een gevarieerde, warme maaltijd. Uw maaltijden bestelt u eenvoudig via www.rivasmaaltijdservice.nl.