Cursus Proud to be fit voor kinderen

Inhoud en opzet

Met het programma Proud to be fit van Rivas gaan kinderen tussen de zeven en vijftien jaar in dertien weken de strijd aan met hun (ernstig) overgewicht. Dat doen ze niet alleen, maar samen met andere kinderen. En onder deskundige begeleiding van een kinderarts, kinderfysiotherapeut, kinderdiëtist en beweegcoach. Zij helpen de kinderen op weg naar een leefstijl met gezonde voeding en voldoende beweging. Als ouder wordt u daar uiteraard bij betrokken.

Spelend bewegen
Één keer in de week is er in de namiddag een beweeguur in Gorinchem. De kinderen ontdekken samen met de beweegcoach wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Thuis gaan ze aan de hand van opdrachten samen met het gezin door met bewegen. Na afloop van het traject wordt er samen met de beweegcoach bekeken wat de kinderen leuk vinden en hoe zij na dit traject in beweging kunnen blijven.

Lekker eten
De verleiding van lekker eten ligt altijd op de loer. Daarom krijgen de kinderen hulp van een kinderdiëtist. In individuele gesprekken leren kinderen met hun ouders meer over wat gezond en lekker eten is en hoe dat kan worden toegepast in de praktijk. Daarbij speelt ook het gezin een belangrijke rol.

Na het programma
Na afloop van het programma is het mogelijk om met regelmaat een consult bij de kinderdiëtist te plannen. Hier wisselen kinderen en ouders ervaringen uit. Hoe houdt iedereen het vol? Gaat het goed met bewegen? En wat is moeilijk? Er is volop gelegenheid tot het stellen van persoonlijke vragen aan de aanwezige deskundigen en er vindt weer een meting plaats.

Voor wie het is bedoeld

Proud to be fit is een programma voor kinderen tussen de zeven en vijftien jaar met (ernstig) overgewicht. De kinderarts bepaalt of deelname het gewenste resultaat kan brengen.

De kosten

Deelname aan Proud to be fit kost €€ 65,.

Aanmelden

Voor deelname aan Proud to be fit is een verwijzing van de huis- of jeugdarts naar de kinderarts nodig. De kinderarts kan namelijk bepalen of deelname het gewenste resultaat kan brengen. Is dat het geval? Dan gaat u naar de kinderfysiotherapeut en kinderdiëtist. Daarna kan uw kind aan het programma beginnen. Kinderen kunnen op ieder moment instromen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de kinderpolikliniek van het Beatrixziekenhuis via telefoonnummer (0183) 64 42 45.