Bio-impedantiemeting

Inhoud en opzet

Uw lichaamsgewicht is een optelsom van botten, spieren, vetten en vocht. De bio-impedantiemeting laat zien hoe deze zich tot elkaar verhouden. Met de meting krijgt u dus inzicht in uw lichaamssamenstelling. Ook kunt u veranderingen in uw lichaam bijhouden. Zo kunt u na een periode van afvallen en/of sporten zien of uw vetpercentage is gedaald en/of uw spiermassa is toegenomen.

De meting
Tijdens de meting worden elektroden op uw rechterhand en –voet geplaatst. Zo wordt uw lichaamssamenstelling gemeten. Hier voelt u niets van. In totaal duurt de meting tien tot vijftien minuten.

Persoonlijk advies
Na de meting krijgt u meteen het resultaat van uw lichaamssamenstelling te horen. Wilt u na de meting actief aan de slag met bewegen of met uw voeding? Een professional van Rivas Zorggroep helpt u op weg met een persoonlijk advies.

Voor wie het is bedoeld

Iedereen van 18 jaar en ouder kan de meting doen. Uitzonderingen hierop zijn mensen met een pacemaker en zwangere vrouwen.

De kosten

Voor de meting van de lichaamssamenstelling betaalt u € 17,50 per meting. Als lid van Rivas ontvangt u € 5,- korting.

Aanmelden

Voor meer informatie en om aan te melden neemt u contact op met het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas via Rivas Zorglijn 0900-8440 of vodi@rivas.nl.