Fitmate

Inhoud en opzet

Wilt u weten hoeveel energie u per dag nodig heeft? Dat kan met de Fitmate van Rivas Zorggroep. De Fitmate is een apparaat dat uw basisstofwisseling meet. De Fitmate meet het zuurstofverbruik in uw ademhaling. Zo kunt u vaststellen wat uw specifieke energiebehoefte is. De meting wordt uitgevoerd door de beweegadviseur van Rivas.

De meting
Tijdens de meting bent u in volledige rust. U krijgt een kapje over uw mond en neus. Dit kapje is verbonden met het Fitmate apparaat, dat de zuurstofanalyse verricht. De gehele meting blijft u rustig liggen en ademt u ontspannen. Na 15 minuten is de zuurstofanalyse klaar en wordt het resultaat met u besproken.

Persoonlijk advies
Naast uw rustmetabolisme wordt er ook een analyse gemaakt van uw huidige leefstijl. Hierdoor weet u niet alleen wat uw lichaam in rust verbruikt, maar ook gezien uw dagelijkse bezigheden. Met deze informatie krijgt u een passend advies om uw doelstellingen te behalen. Dit alles wordt verwerkt in een verslag dat u mee krijgt.

De kosten

De meting duurt een half uur en kost €€ 45,-. Leden van Rivas betalen €€ 40,-.

Wilt u ook weten wat de energetische inname van uw voeding is en hier advies over krijgen? Dan kunt u terecht voor een uitgebreider persoonlijk voedingsadvies. U krijgt naast de meting ook een berekening van uw persoonlijke voedingspatroon. U weet dan direct wat u moet eten om blijvend af te vallen. Dit persoonlijk voedingsadvies duurt één uur en kost € €70,-.

Aanmelden

Voor meer informatie en om aan te melden neemt u contact op met het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas via Rivas Zorglijn 0900-8440 of vodi@rivas.nl.