21 september 2021

Rivas Zorggroep houdt vast aan 1,5 meter om kwetsbaren te beschermen

Kwetsbare cliënten en patiënten beschermen is een belangrijk onderdeel van de zorg die wij bieden. Dat betekent dat we de meest kwetsbaren onder meer zo goed mogelijk willen beschermen tegen virussen, zoals corona. Daarom houden we diverse (corona)maatregelen in stand die deze groepen goed beschermen.

Het demissionair kabinet heeft versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt die 25 september ingaan. Wij kiezen voor een wat voorzichtigere aanpak. Dit heeft 3 heldere redenen. 1: We bieden zorg aan kwetsbare groepen mensen. 2: We houden rekening met het aankomende griepseizoen. 3: We kennen het effect van de landelijke maatregelen nog niet.

Op basis hiervan is besloten op alle locaties voorlopig vast te houden aan de 1,5 meter afstand. Het is wetenschappelijk bewezen dat afstand houden de kans op besmetting met een virus sterk verkleint. Hiermee willen we ouderen, kwetsbare patiënten en medewerkers goed beschermen, ook als er onverhoopt een nieuwe coronagolf of griepgolf uitbreekt in het najaar.

Meer maatregelen

Ook andere maatregelen die we al eerder namen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, blijven van kracht. Medewerkers, bezoekers en cliënten houden niet alleen afstand, maar worden ook gevraagd goede handhygiëne toe te passen. Op al onze locaties screenen we bezoekers aan de deur op gezondheidsklachten om te voorkomen dat mensen die mogelijk corona hebben naar binnen gaan, of onbeschermd binnenkomen. We vragen iedereen, ook nu landelijk coronamaatregelen worden versoepeld, om alert te blijven en ons mee te helpen kwetsbare patiënten en ouderen te beschermen.