Tarieven personenalarmering

U betaalt vaste maandelijkse abonnementskosten, los van het feit of u in die maand wel of geen gebruik heeft gemaakt van het systeem.

Abonnementskosten

De abonnementskosten (incl. btw) bedragen:

  • € 19,50 per maand bij hulp door mensen uit uw omgeving;
  • € 21,50 per maand bij hulp door professionele Rivas-medewerkers.

Als u geen indicatie voor zorg heeft en/of u bent niet in zorg bij Rivas, dan belasten wij de kosten voor een alarmopvolging door Rivas aan u door. U ontvangt van ons een rekening voor opvolging van uw alarmeringsvraag en kunt deze declareren bij uw zorgverzekeraar.

 

 

Aansluitkosten

Voor de aansluiting van personenalarmering betaalt u eenmalig € 95,- aansluitkosten. Hierbij wordt in uw woning een alarmeringskastje geplaatst dat het contact tussen uw zender en Rivas Zorglijn regelt. Daarnaast krijgt u een zender die u om uw hals, pols of aan uw broek- of rokband kunt dragen. Rivas streeft ernaar de personenalarmering binnen tien dagen bij u aan te sluiten. Een spoedinstallatie is mogelijk, maar hiervoor betaalt u dan € 190,-. Aansluiting vindt dan plaats binnen twee werkdagen na ontvangst van een compleet ingevuld aanmeldformulier. Als u Rivas-pashouder bent of wordt, krijgt u € 20,- korting op de aansluitkosten.

Meer informatie

Het abonnement is inclusief een regelmatige controle van de apparatuur en gratis vervanging van de batterij. In bepaalde gevallen worden de kosten van de aansluiting en het abonnement geheel of gedeeltelijk vergoed door de gemeente, de zorgverzekeraar of de woningbouwvereniging. Voor meer informatie over en het aanvragen van personenalarmering neemt u contact op met Rivas Zorglijn 0900-8440.