Werken in de thuiszorg

Zorgprofessionals van Rivas thuiszorg bekijken samen met de cliënt wat zelf nog gedaan kan worden met de hulp van familie en naasten. Dit om mensen zoveel mogelijk zelfredzaam te maken en de ruimte te geven om ondanks hun zorgvraag regie te nemen over hun eigen leven.

Door het beleid van de overheid wonen cliënten immers zo lang mogelijk thuis, doorgaans met meer dan één gezondheidsprobleem. Dat maakt de zorg voor cliënten in de thuiszorg niet alleen complex maar meteen ook interessant voor zorgprofessionals. 

In de thuiszorg bieden zorgprofessionals een breed scala aan zorg en ondersteuning, op verschillende niveaus, zoals verzorgende IG, verpleegkundige mbo-v of als verpleegkundige hbo-v, waarbij je ook het indiceren van de zorg voor je rekening neemt en nauw samenwerkt met de huisarts.

Bij zorg en ondersteuning kan het gaan om bijvoorbeeld hulp bij het opstaan en aankleden, toedienen van medicijnen en aantrekken van steunkousen. En Rivas biedt meer. Ook voor gespecialiseerde verpleegkundige zorg kan iedereen terecht bij Rivas thuiszorg, zoals voor ondersteuning bij beginnende dementie, wondzorg, diabetes en zorg in de laatste levensfase.

Zo zie je maar; de bewijsvoering voor het feit dat Rivas thuiszorg zoveel meer is dan alleen billen wassen.