Opleiding Verpleegkunde niveau 4 (BBL)

Jouw zorgkennis vergroten in de keten

Mensen weer beter maken. En als dat niet meer kan, dan zorg je voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. Ben je sociaal, onderzoekend en wil jij jouw patiënt, cliënt of bewoner optimale zorg verlenen? Volg de opleiding Verpleegkunde bij Rivas! Wij bieden in samenwerking met MBO Utrecht deze erkende opleiding Verpleegkunde (niveau 4) aan.

Wat bieden wij?

    Ervaring opdoen in het Beatrixziekenhuis, wijkverpleging én de verpleeghuiszorg,
    Les van ervaren vakdocenten van het MBO Utrecht,
    1 dag les in Leerdam en 24 uur werken. Dus je past theorie direct toe,
    Rivas betaalt jouw opleiding,
    Gegarandeerd een vaste baan na diplomering.

‘Tijdens de opleiding Verpleegkunde bij Rivas heb ik alle aspecten van de zorg gezien. Dat was een mooie kans, want zo kon ik met verschillende soorten zorg kennismaken én ontdekken waar ik graag aan de slag wil. De acute zorg spreekt me het meeste aan. Daarom ben ik verder gaan studeren en kan ik als verpleegkundige in het ziekenhuis aan de slag, mijn droombaan.’

- Melanie van Geelen, leerling Verpleegkunde (2019)

Verpleegkundige

Cliëntgerichte verpleegkundige zorg

Als verpleegkundige ben je van betekenis voor cliënten, bewoners en patiënten, die ziek of lichamelijk beperkt zijn. Je maakt een verpleegkundige diagnose en stelt verpleegplannen op om cliëntgericht verpleegkundige zorg te bieden en deze te evalueren.

Bevorderen van herstel

Daarbij ben jij bevoegd en bekwaam om verpleegtechnische handelingen uit te voeren.
Als verpleegkundige ondersteun jij cliënten in het zelfstandig bevorderen van hun herstel door voorlichting te geven op het gebied van preventie en leefstijl.

Erkend onderwijs

Rivas werkt nauw samen met MBO Utrecht. Zo ben je verzekerd van excellent vakonderwijs.Je krijgt les van ervaren vakdocenten van MBO Utrecht, aangevuld met extra kennis over mensgerichte zorg volgens Planetree, werken in de keten en specialistische kennis binnen Rivas. Het onderwijs wordt klassikaal gegeven op locatie Lingesteyn in Leerdam. Meer weten over het onderwijs van MBO Utrecht? Bezoek www.mboutrecht.nl

Wat ga je leren?

Verpleegtechnische handelingen

Goede zorg te verlenen die aansluit bij de wensen van cliënten en bewoners,

Anatomie en fysiologie

Methodisch werken

Gevorderde gespreks- en luistervaardigheden

Klinisch redeneren

Leren zoals jij het wil

Rivas biedt Flexibel Onderwijs (FLOW) van MBO Utrecht. Dat betekent dat jij invloed hebt op wat je leert én hoe je leert. Zo kun jij je BBL-opleiding aanpassen aan jouw tempo, niveau en behoefte. Flexibel Onderwijs bestaat uit:

  • Flexibele duur
  • Vrijstellingen
  • Keuzevakken
  • Masterclasses
  • Coaching en begeleiding
  • Deelcertificaten

Lees hier meer over FLOW.

Jouw loopbaankansen

Na voltooiing van deze opleiding ben je gediplomeerd Verpleegkundige (MBO niveau 4).

Je kunt in het Beatrixziekenhuis aan de slag, maar ook in de wijkverpleging, verpleeghuiszorg en op de revalidatie-afdeling. Tijdens de opleiding ontdek je waar jouw hart écht ligt zodat je de juiste keuze maakt. Doordat Rivas ketenzorg biedt, kun je binnen onze organisatie als zorgprofessional vele kanten op.

Je hebt na diplomering ook de juiste papieren voor de opleiding Gespecialiseerd Verpleegkundige of HBO-V. Dit kun je in duale variant volgen bij Rivas, of bij een instelling voor hoger onderwijs.

Praktische informatie

Duur2 jaar
Toelatingseisen- Diploma branche VVT en AGZ.
- Óf: Vooropleiding verzorgende IG/MZ 4 specifieke doelgroepen.
FinancieelRivas betaalt jouw opleiding.
Contract28 uur
Salaris€1.960,02 - € 2.845,21 volgens de cao VVT.
LocatieRivas Academie in Leerdam.

Meer informatie?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem contact op met onze recruiter opleidingen Denice Sijsens via 06 23 52 37 49 of mail naar d.sijsens@rivas.nl. Zij vertelt je alles over de opleiding Verpleegkunde.

Aanmelden

Ben je er klaar voor om je definitief aan te melden voor de opleiding? Je meldt je aan door te solliciteren op de vacature.

Meld je aan