Opleiding Verzorgende IG niveau 3 (BBL)

Naar school in het verpleeghuis

Zorgen en van betekenis zijn voor kwetsbare mensen. Je bent sociaal, invoelend en geïnteresseerd in het verhaal achter de mens. Als gediplomeerde Verzorgende IG kun jij echt het verschil maken voor anderen. Rivas biedt in samenwerking met MBO Utrecht de erkende opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) aan.

Wat bieden wij?

    Ervaring opdoen in de wijkverpleging én de verpleeghuiszorg,
    Les van ervaren vakdocenten van het MBO Utrecht,
    1 dag les in Leerdam en 24 uur werken. Dus je past theorie direct toe,
    Rivas betaalt jouw opleiding,
    Gegarandeerd een vaste baan na diplomering.

'Ik ben ingestroomd op 37 jaar en heb drie kinderen. Ook omdat ik 15 jaar lang niet meer gehad geleerd, moest ik er even in komen. Wat je vandaag leert, breng je morgen in de praktijk. Dat is heel fijn, want zo leer je ook heel snel. Leren en werken kun je prima combineren met je gezin. Zorg dat je jouw achterban inzet om bijvoorbeeld op de kinderen te passen. Als je blijft doorzetten, krijg je er zoveel voor terug!’

- Corry Verhoeven, zij-instromer Verzorgende IG (2021)

Leren en werken midden in de zorg

Als Verzorgende IG begeleid je cliënten en bewoners om zo comfortabel mogelijk te kunnen leven, zowel thuis als in het verpleeghuis. Je past jouw zorg aan op de unieke wensen van anderen, je denkt mee in hoe mensen zoveel mogelijk hun eigen regie terug kunnen krijgen en staat in nauw contact met hun familie of mantelzorgers.

Je geeft mensen het luisterend oor dat ze nodig hebben en bent er voor ze om ze te ondersteunen in de dagelijkse levensbehoeften. Denk aan ondersteuning bij maaltijden, het correct toedienen van medicatie en het helpen bij de persoonlijke verzorging.

Je krijgt les van ervaren vakdocenten van MBO Utrecht, aangevuld met extra kennis over mensgerichte zorg volgens Planetree, werken in de keten en specialistische kennis binnen Rivas. Het onderwijs wordt klassikaal gegeven op locatie Lingesteyn in Leerdam.

Wat ga je leren?

Goede zorg te verlenen die aansluit bij de wensen van cliënten en bewoners,

Collega’s goed te betrekken bij de zorg,

Kritisch te reflecteren op je eigen handelen,

Samen te werken met andere disciplines,

Met diverse zorgadministratie- en registratiesystemen te werken.

Na deze opleiding:

Na voltooiing van deze opleiding krijg je direct een vaste baan aangeboden ben je gediplomeerd Verzorgende IG (niveau 3). Tijdens de opleiding ontdek je waar jouw hart écht ligt zodat je de juiste keuze maakt. Je werkt in de wijkverpleging, de verpleeghuiszorg of je werkt na je opleiding op de revalidatie-afdeling.

Je kunt ook doorleren voor de opleiding Verpleegkunde niveau 4 (BBL). Tijdens die opleiding verdiep je jouw verpleegkundige kwaliteiten in de verpleeghuiszorg en wijkverpleging. Ook ga je in het Beatrixziekenhuis aan de slag.

Óf je specialiseert jezelf. Doordat Rivas ketenzorg biedt, kun je binnen onze organisatie als zorgprofessional vele kanten op.

Een opleiding volgen als zij-instromer

Als zij-instromer met een niet-zorgdiploma neem je veel expertise mee. Sommige dingen weet je door levens- en werkervaring al heel goed, en sommige zaken wat minder goed. Misschien heb je daarom andere behoeften als je een opleiding gaat volgen. Ook zij-instromers volgen met succes deze opleiding. Wij denken graag mee om de opleiding zo goed mogelijk op jouw wensen te laten aansluiten.

Heb je vragen over de opleiding als zij-instromer en wat de mogelijkheden voor maatwerk zijn? Neem contact met ons op! We vertellen je precies hoe je de opleiding voor jou kunt laten werken.

Praktische informatie

Duur2 jaar
Toelatingseisen:- Vooropleiding VMBO kaderberoepsgericht, gemengd of theoretische leerweg,
- Óf: overgangsbewijs havo 3 naar havo 4
Kosten Kosteloos
Contract28 uur
SalarisHet salaris is comform de CAO VVT en afhankelijk van je achtergrond.
- Leerlingsalaris: wettelijk minimumloon tot € 2.555,74 (FWG 25)
- Zij-instromers: wettelijk minimumloon tot €2.415,28

Meer informatie?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem contact op met onze recruiter opleidingen Denice Sijsens via 0183 64 41 54 of mail naar d.sijsens@rivas.nl. Zij vertelt  je alles over de opleiding Verzorgende IG.

Aanmelden

Ben je er klaar voor om je definitief aan te melden voor de opleiding? Je meldt je aan door te solliciteren op de vacature.

Meld je aan