Opleiding Verzorgende IG niveau 3 (BBL)

Werken en leren in de zorg

Je bent sociaal, invoelend en geïnteresseerd in het verhaal achter de mens. Als gediplomeerde Verzorgende IG kun jij echt het verschil maken voor anderen. Rivas biedt in samenwerking met MBO Utrecht de erkende opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) aan.

Wat bieden wij?

    Ervaring opdoen in de wijkverpleging én de verpleeghuiszorg,
    Les van ervaren vakdocenten van het MBO Utrecht,
    1 dag les in Leerdam en 24 uur werken. Dus je past theorie direct toe,
    Rivas betaalt jouw opleiding,
    Gegarandeerd een vaste baan na diplomering.

'Ik heb drie kinderen en ben op mijn 37e gestart met de opleiding. Omdat ik 15 jaar lang niet meer gehad geleerd, moest ik er even in komen. Wat je vandaag leert, breng je morgen in de praktijk. Dat is heel fijn, want zo leer je ook heel snel. Leren en werken kun je prima combineren met je gezin. Zorg dat je jouw achterban inzet om bijvoorbeeld op de kinderen te passen. Als je blijft doorzetten, krijg je er zoveel voor terug!’’

- Corry Verhoeven, zij-instromer Verzorgende IG (2021)

Verzorgende IG

Zo comfortabel mogelijk leven

Als Verzorgende IG begeleid je cliënten en bewoners om zo comfortabel mogelijk te kunnen leven, zowel thuis als in het verpleeghuis. Je past jouw zorg aan op de unieke wensen van anderen, je denkt mee in hoe mensen zoveel mogelijk hun eigen regie terug kunnen krijgen en staat in nauw contact met hun familie of mantelzorgers.

Ondersteunen bij de dagelijkse levensbehoeften

Je geeft mensen het luisterend oor dat ze nodig hebben en bent er voor ze om ze te ondersteunen in de dagelijkse levensbehoeften. Denk aan ondersteuning bij maaltijden, het correct toedienen van medicatie en het helpen bij de persoonlijke verzorging.

Erkend onderwijs

Rivas werkt nauw samen met MBO Utrecht. Zo ben je verzekerd van excellent vakonderwijs. Je krijgt les van ervaren vakdocenten van MBO Utrecht, aangevuld met extra kennis over mensgerichte zorg volgens Planetree, werken in de keten en specialistische kennis binnen Rivas. Het onderwijs wordt klassikaal gegeven op locatie Lingesteyn in Leerdam. Meer weten over het onderwijs van MBO Utrecht? Bezoek www.mboutrecht.nl

Wat ga je leren?

Goede zorg te verlenen die aansluit bij de wensen van cliënten en bewoners,

Collega’s goed te betrekken bij de zorg,

Kritisch te reflecteren op je eigen handelen,

Samen te werken met andere disciplines,

Met diverse zorgadministratie- en registratiesystemen te werken.

Leren zoals jij het wil

Rivas biedt Flexibel Onderwijs (FLOW) van MBO Utrecht. Dat betekent dat jij invloed hebt op wat je leert én hoe je leert. Zo kun jij je BBL-opleiding aanpassen aan jouw tempo, niveau en behoefte. Flexibel Onderwijs bestaat uit:

  • Flexibele duur
  • Vrijstellingen
  • Keuzevakken
  • Masterclasses
  • Coaching en begeleiding
  • Deelcertificaten

Lees hier meer over FLOW.

Jouw loopbaankansen

Na voltooiing van deze opleiding krijg je direct een vaste baan aangeboden en ben je gediplomeerd Verzorgende IG.

Je kunt ook doorleren en je specialiseren door de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende te volgen of Verpleegkunde niveau 4 (BBL). Tijdens die opleiding verdiep je jouw verpleegkundige kwaliteiten in de verpleeghuiszorg en wijkverpleging. Ook ga je in het Beatrixziekenhuis aan de slag.

Óf je specialiseert jezelf. Bij Rivas kun je vele kanten op.

Een opleiding volgen als zij-instromer

Als zij-instromer met een niet-zorgdiploma neem je veel expertise mee. Sommige dingen weet je door levens- en werkervaring al heel goed, en sommige zaken wat minder goed. Misschien heb je daarom andere behoeften als je een opleiding gaat volgen. Ook zij-instromers volgen met succes deze opleiding. Wij denken graag mee om de opleiding zo goed mogelijk op jouw wensen te laten aansluiten.

Heb je vragen over de opleiding als zij-instromer en wat de mogelijkheden voor maatwerk zijn? Neem contact met ons op! We vertellen je precies hoe je de opleiding voor jou kunt laten werken.

Praktische informatie

Duur2 jaar (afhankelijk van jouw wensen).
Toelatingseisen:- Vooropleiding VMBO kaderberoepsgericht, gemengd of theoretische leerweg,
- Óf: overgangsbewijs havo 3 naar havo 4
- Óf: MBO niveau 2 diploma
FinancieelRivas betaalt jouw opleiding.
Contract16 tot 28 uur.
SalarisHet salaris is afhankelijk van je achtergrond en ervaring.
- Leerlingsalaris: vind de recente salariscijfers online in de CAO VVT.
- Zij-instromers: vind de recente salariscijfers online in de CAO VVT.
LocatieRivas Academie in Leerdam

Meer informatie?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem contact op met onze recruiter opleidingen Denice Sijsens via 06 23 52 37 49 of mail naar d.sijsens@rivas.nl. Zij vertelt  je alles over de opleiding Verzorgende IG.

Aanmelden

Ben je er klaar voor om je definitief aan te melden voor de opleiding? Je meldt je aan door te solliciteren op de vacature.

Meld je aan