‘Met mijn zorg en aandacht maak ik het verschil’

De 30-jarige Mandy Edelijn zit in het tweede jaar van haar opleiding tot VIG-er. Tijdens haar studie werkt zij op verschillende plekken binnen Rivas. Op dit moment werkt zij in Lingesteyn. Zij ziet dat iedere werkdag anders is en daar geniet zij van.

Wijkverpleging en Lingesteyn

"Vorig jaar begon ik in de wijkverpleging in Leerdam", zegt Mandy. "Daar heb ik heel veel geleerd. Het was mooi dat je op die manier mensen zelfstandig thuis kan laten wonen." Mandy vond het daarom jammer dat ze na een jaar naar een andere plek binnen de organisatie ging. "Op de afdeling gerontopsychiatrie bied ik zorg aan ouderen met psychiatrische problemen en zit ik inmiddels helemaal op mijn plek."

Grote glimlach

"Ik vind het mooi dat ik met mijn zorg en aandacht het verschil kan maken voor onze bewoners. Hier heb ik geleerd hoe ik het beste kan omgaan met verschillend gedrag. Daarnaast lach ik ook veel met deze bewoners." Mandy weet dat haar inzet en betrokkenheid wordt gewaardeerd: "Eén mevrouw tovert iedere keer als ik binnenkom een grote glimlach op haar gezicht. Ze zegt me dan ook altijd blij te zijn dat ik er weer ben."

Studie

Mandy heeft nog een jaar studie voor de boeg. "In het begin moest ik zoeken hoe ik werk, studie en gezin kon combineren. Daarin heb ik nu een goede balans gevonden." Voordat ze begint met afstuderen, werkt Mandy nog een periode op de afdeling somatiek in Lingesteyn. "Hier wonen mensen met een lichamelijke aandoening, dus ik verwacht veel ervaring op te kunnen doen met verpleegtechnische handelingen."

Samenwerking

"Dat vind ik heel fijn aan het werken op verschillende vakgebieden binnen Rivas; ik krijg overal de gelegenheid te leren. Ik kan bouwen op de ervaring en kennis van mijn collega’s, maar natuurlijk ook hun gezelligheid."

Doorgroeien

Het was overigens niet de eerste keuze van Mandy om een opleiding in de zorg te volgen. "Ik heb een opleiding dierenverzorging afgerond. Toen ik na mijn studie aan het werk ging, kwam ik al snel tot de ontdekking dat ik hier niet uit kon halen wat ik verwachtte en hoopte. Ik kon mezelf binnen dat vakgebied ook niet meer verder ontwikkelen. In de zorg zijn die mogelijkheden er altijd. Nieuwe soorten zorg, nieuwe ontwikkelingen, maar ook binnen Rivas is het mogelijk om door te groeien. Ik ben daarom blij dat ik deze keuze heb gemaakt en bij Rivas aan de slag ben gegaan."