Vacature vrijwilligerswerk verpleeghuis De Wieken in Papendrecht

Functieomschrijving

Voor de locatie De Wieken, in Papendrecht zijn wij op zoek naar enthousiaste, behulpzame vrijwilligers (vanaf 16 jaar) die mee willen werken aan een prettig woon- en leefklimaat van onze bewoners en cliënten. Heb je affiniteit met ouderen en ben je flexibel of op vaste tijden inzetbaar dan ben je de vrijwilliger naar wie wij op zoek zijn.

Beschikbaarheid

In de ochtend van 8.30 tot 13.00 uur en/of in middag van 14:00 tot 17:00 uur.

Werkomgeving

In de nieuwbouw van De Wieken wonen 64 ouderen met dementie. De Wieken bestaat uit twee 'woontorens'. In iedere toren zijn vier woongroepen, elke woongroep heeft een eigen naam. Alle woongroepen hebben een gezamenlijke woonkamer en iedere bewoner beschikt over zijn/ haar eigen kamer.

Rivas staat voor betrouwbare, persoonlijke en vernieuwende dienstverlening. Rivas werkt volgens de principes van Planetree. Het is de basis voor ons denken en handelen. We laten ons daarbij iedere dag opnieuw inspireren door wat cliënten nodig hebben en wensen. Planetree stelt ons in staat om met mensgerichte zorg bij die wensen en behoeften aansluiting te houden. We kijken niet alleen naar ziekte en genezing van de ziekte. We hebben een scherp oog en aandacht voor de mens achter onze cliënt.

Wat kun je bijdragen als vrijwilliger

Als vrijwilliger breng je niet professionele aandacht, maar die van een vriend of van een buurvrouw. Dat is voor de bewoners prettig. Onze bewoners kunnen niet zelf op zoek gaan naar contact met de buitenwereld, iemand om mee te kletsen, te kaarten, mee naar de markt te gaan of andere leuke dingen te doen.

Heb je wat tijd vrij om mooie ervaringen op te doen en momenten van goed contact te beleven? Op dit moment zoeken wij specifiek naar:

 • vrijwilligers bij een dementerende woongroep waar je samen met de personeelsleden ervoor zorgt dat bewoners een fijne dag hebben. Je ondersteunt bij de maaltijden en kan helpen met de boodschappen, samen koken, of het schenken van koffie en thee;
 • voor de verschillende activiteiten en individuele begeleiding met onze bewoners. Deze vrijwilligers helpen onder andere mee aan het bieden van extra aandacht tijdens activiteiten en individuele aandacht;
 • gezelligheid bieden op verschillende tijden en dagen.

Wat verwachten wij van een vrijwlliger

 • Representativiteit, persoonlijke verzorging, sociale vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal zijn een pre;
 • Toets over brandveiligheid deze is verplicht voor vrijwilligers die minimaal 4 uur per week aanwezig zijn;
 • Deelname aan Planetree dit duurt ongeveer een dagdeel en hiervoor wordt u automatisch uitgenodigd. Bij Planetree staat Mensgerichte zorg centraal en is de basis van ons handelen. Zorg zoals je deze voor je ouders, partner of kinderen en voor jezelf zou willen Op deze manier sluiten we bij Rivas Zorggroep de zorg aan op de wensen en behoeften van onze patiënten, cliënten, bewoners en hun betrokken familieleden en naasten.

Graag nodigen we je uit om in een gesprek jouw talenten te bespreken en samen te kijken op welke wijze jij ons als vrijwilliger kan ondersteunen.

Wij bieden

Naast dat we veel aandacht geven aan onze bewoners geven we ook veel aandacht aan jou. Op verschillende manieren laten we zien dat je er bij hoort en dat we dankbaar zijn voor je bijdrage. We organiseren scholing en vieren samen met jou het vrijwilligersfeest. Wij bieden ook:

 • Mogelijkheid tot aanvragen vrijwilligerspas. Hiermee krijg je korting bij diverse instanties in Papendrecht en omgeving;
 • informatie over HACCP;
 • informatie over diverse ziektebeelden die voorkomen tijdens het vrijwilligerswerk;
 • begeleiding vanuit de Coördinator Vrijwilligers;
 • we bieden 1 keer per kwartaal een overleg met medevrijwilligers aan, hierbij staat meestal een thema centraal, hoor je de laatste ontwikkelingen en leert u medevrijwilligers beter kennen.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Verpleeghuis De Wieken neem je contact op met:
Nadja Krijgsman (Coördinator Vrijwilligers Verpleeghuis de Wieken)
06-22573549/ n.krijgsman@rivas.nl