Vacatures voor vrijwilligerswerk in verpleeghuis Laakse Hof in Lexmond

In verpleeghuis Laakse Hof wonen 24 bewoners met dementie. Zij leven in drie woongroepen met elk een gezamenlijke woonkamer en keuken. Deze is beschikbaar voor gezamenlijke bewonersactiviteiten, voor de dagbesteding en de maaltijd.

Onze vacatures

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

Individueel-vrijwilligers (wandelen, praatje maken en of spelletjes doen)

Wij verbinden u als maatje aan een van onze bewoners. Samen kunt u wandelen, een spelletje doen of alleen een gesprek. Tijdstip van deze activiteit stemt u af op uw beschikbaarheid en de behoefte van de bewoner.

Vrijwilligers op de woongroep

Samen met de medewerkers van de woongroep zorgt u dat bewoners een fijne dag en/of avond hebben. U ondersteunt bij de maaltijden, samen koken of het schenken van koffie en thee. Ook kan het zijn dat u samen een activiteit doet. We hebben zowel in de ochtend van 8.30 tot 13.00 uur, als in middag van 14.00 tot 17.00 vrijwilligers nodig.

Wandelvrijwilliger

Even naar buiten is een wens van vele bewoners. Wandelvrijwilligers hebben we daarom nooit genoeg. Tijdstip: liefst wekelijks afgestemd met de vrijwilligerscoördinator.

Begeleiding op de duofiets

Wij beschikken over een duofiets met elektrische ondersteuning, waarop een bewoner en begeleider samen kunnen gaan fietsen. Tijdstip van deze activiteit stemt u af met de vrijwilligerscoördinator.

Projectvrijwilligers

Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die met grote activiteiten willen helpen. U kunt hierbij denken aan het bezoeken van de kerk op bid-/dankdag of een grote wandeling door het dorp, maar ook bij het helpen van een activiteit in huis zoals kaarten maken.

Vrijwilliger Braintrainer

De BrainTrainer is een eenvoudig te bedienen, draagbare computer (eigenlijk een grote tablet), die stabiel op tafel gezet kan worden. Het heeft een touchscreen beeldscherm van groot formaat, zodat men het goed kan lezen. De BrainTrainer is een systeem dat ouderen met beginnende dementie helpt het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Op deze manier wordt het contact tussen de dementerende oudere en zijn of haar omgeving een stuk betekenisvoller of makkelijker. We zijn op zoek naar vrijwilligers die onze bewoners kunnen begeleiden tijdens het gebruik van de BrainTrainer. Tijdstip en dag in overleg.

Vrijwillliger tovertafel

De tovertafel is een soort van Beleef-tv die op een tafel te zien is. Dit biedt interactieve spellen waardoor mensen zowel de fijne motoriek als het mentale vlak stimuleren. Denk aan een 'jukebox' met muziek en beelden uit de jeugd van de bewoners of aan een spreekwoordenspel. Naast deze stimulering zorgt de 'tovertafel' voor vrolijkheid en verbondenheid. Wij zoeken een vrijwilliger die een groepje dementerende bewoners kan begeleiden en stimuleren, om samen hier plezier aan te beleven. Tijdstip en dag van deze activiteit in overleg.

Contact

Heeft u belangstelling voor een van bovengenoemde vacatures? Jeanette de Groot, vrijwilligerscoördinator Laakse Hof geeft u graag extra informatie en nodigt u van harte uit om in een gesprek uw talenten te bespreken en samen te kijken op welke wijze u als vrijwilliger ons kan ondersteunen. Bereikbaar via de mail: j.vroon@rivas.nl of telefonisch contact: 06 13 65 11 34