04 mei 2022

Werkzaamheden ingangen Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis afgerond

Van der Wal fotografie

De afgelopen maanden zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd op het terrein bij de ingangen van Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis om de omgeving groener en veiliger te maken. Het terrein moet rustiger, overzichtelijker en veiliger worden. Allereerst is het terrein opnieuw ingericht zodat de parkeergarage makkelijker en logischer bereikbaar is. Hiermee stimuleren we dat mensen eerder naar de garage gaan en niet doorrijden naar de ingangen. We stimuleren patiënten en bezoekers ook om het voorterrein alleen nog maar te gebruiken voor kiss & ride. Bestuurders moeten betalen als ze langer dan 15 minuten binnen de slagbomen staan. Daarnaast zijn de gehandicaptenparkeerplaatsen vergroot, is de doorstroming van het verkeer verbeterd en zijn er nieuwe planten en struiken geplaatst. Vanaf woensdag 13 april zijn de ingangen bereikbaar via slagbomen.

Veiligere omgeving voor voetgangers en bestuurders
Voor de veiligheid van voetgangers en een goede doorstroming van het autoverkeer is de bocht voor de ingangen van beide locaties vergroot. Voor de hoofdingang van het ziekenhuis is een taxiparkeerplaats gemaakt voor het uit en in laten stappen van patiënten en bezoekers die moeilijk ter been zijn.

De gehandicaptenparkeerplaatsen zijn vergroot
Om de parkeergelegenheid voor gehandicaptenparkeerkaarthouders veiliger en beter toegankelijk te maken zijn de parkeerplaatsen vergoot. In samenwerking met Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid hebben we deze verbeteringen doorgevoerd.

De ingangen van Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis zijn bereikbaar via slagbomen
Bestuurders met een gehandicaptenparkeerkaart mogen hun auto parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen. Hiervoor moeten zij hun kenteken en parkeerkaartnummer registeren. Dit kan via www.rivas.nl/parkeren. Bekijk deze website ook voor meer informatie over bijvoorbeeld parkeertarieven. Wanneer de gehandicaptenparkeerplaatsen voor de ingangen bezet zijn kunnen bestuurders hun auto parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in de parkeergarage.