Tarieven personenalarmering

U betaalt vaste maandelijkse abonnementskosten, los van het feit of u in die maand wel of geen gebruik heeft gemaakt van het systeem.

Abonnementskosten

De abonnementskosten (incl. btw) bedragen:

  • € 21 per maand bij hulp door mensen uit uw omgeving;
  • € 24 per maand bij hulp door professionele Rivas-medewerkers.

Wanneer een alarmoproep niet kan worden beschouwd als een noodoproep en u bent niet in zorg bij Rivas, dan belasten wij de kosten voor de alarmopvolging aan u door. De kosten zijn dan € 40,- (tarief 2017) per oproep. Dit tarief is gebaseerd op het uurtarief van een verpleegkundige.
Wellicht heeft u wel een indicatie voor het ontvangen van zorg en komt u in aanmerking voor een vergoeding van de kosten. Dit kunt u navragen bij uw ziektekostenverzekeraar.

Aansluitkosten

Voor de aansluiting van personenalarmering betaalt u eenmalig € 95,- aansluitkosten. Hierbij wordt in uw woning een alarmeringskastje geplaatst dat het contact tussen uw zender en Rivas Zorglijn regelt. Daarnaast krijgt u een zender die u om uw hals, pols of aan uw broek- of rokband kunt dragen.

Rivas streeft ernaar de personenalarmering binnen tien dagen bij u aan te sluiten. Een spoedinstallatie is mogelijk, maar hiervoor betaalt u dan € 190,-. Aansluiting vindt dan plaats binnen twee werkdagen na ontvangst van een compleet ingevuld aanmeldformulier.

Als u Rivas-pashouder bent of wordt, krijgt u € 20,- korting op de aansluitkosten. Als u gaat verhuizen betaalt u voor aansluiting van de alarmapparatuur op het nieuwe adres € 95,- aansluitkosten. Als de installateur langs moet komen voor vervanging van de zender (bijvoorbeeld door verlies) betaalt u € 190,-. Als het installatiebedrijf op uw eigen verzoek tussentijds langs moet komen, betaalt u voorrijkosten en het uurtarief van de installateur.

Meer informatie

Het abonnement is inclusief een regelmatige controle van de apparatuur en gratis vervanging van de batterij. In bepaalde gevallen worden de kosten van de aansluiting en het abonnement geheel of gedeeltelijk vergoed door de gemeente, de zorgverzekeraar of de woningbouwvereniging. Hier kunt u de algemene leveringsvoorwaarden voor Rivas personenalarmering lezen. Voor meer informatie over en het aanvragen van personenalarmering neemt u contact op met Rivas Zorglijn 0900-8440.