09 maart 2021

Bezoekregeling woonlocaties

Bezoek is op onze woonlocaties welkom. Er gelden regels voor hoe we het bezoek gezellig, aangenaam en veilig kunnen houden voor onze bewoners, hun bezoekers en onze medewerkers. De regels zijn als volgt:

  • Onze bewoners en hun bezoekers bepalen zelf het bezoek en hoe lang het bezoek duurt.
  • Een bezoeker mag steeds iemand anders zijn.
  • Het bezoek vindt plaats in het appartement van onze bewoners.
  • Bewoners mogen maximaal 2 bezoekers per dag ontvangen. Kinderen onder de 13 jaar tellen niet mee in het aantal bezoekers. Het bezoek moet wel in het appartement of op de kamer blijven.
  • Bezoekers zijn vrij om consumpties en een huisdier mee te nemen
  • Bewoners en hun bezoek kunnen gaan wandelen.
  • Onze bewoners mogen bij hun dierbaren op bezoek of met hun dierbaren bij iemand anders op bezoek gaan.
  • Bezoekers dragen een mondneusmasker.

Mocht er een besmetting op een woonlocatie zijn, blijft bezoek mogelijk. De regels kunnen wel aangepast worden. Dit wordt altijd in overleg gedaan met de bewoner en familie.

Daarom registreren
We vragen bezoekers om zich te registreren bij binnenkomst op een van onze woonlocaties. Puur met het oog op veiligheid. Een goede registratie helpt ons om bij een mogelijke besmetting met het coronavirus snel de personen in beeld te krijgen die mogelijk zijn besmet.

Digitale screening
Iedereen die op bezoek gaat bij een bewoner of cliënt, wordt gevraagd online een korte vragenlijst in te vullen via www.rivas.nl/coronavragenlijst. Met deze digitale screening kunnen de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen wanneer een bezoeker gezondheidsklachten heeft die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus.
 
Samen houden we het veilig

Wij doen er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo proberen we zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat het bezoek altijd welkom is. We vragen onze bewoners en hun bezoekers om hun verantwoordelijkheid te nemen door zich aan de regels te houden. Zo zorgen we samen voor elkaars veiligheid.