Inloophuis Dementie in Leerdam

Wat is dementie? Hoe kunt u het beste omgaan met iemand met dementie? Welke begeleiding kunt u verwachten? Hoe regelt u de zorg wanneer meer nodig is?
Voor deze en veel andere vragen kunt u terecht in het Inloophuis Dementie in Leerdam. Mensen met dementie, familie, vrienden, buren, vrijwilligers en medewerkers uit de zorg zijn van harte welkom.

Advies

Het Inloophuis Dementie in Leerdam is dé plek voor informatie en advies over dementie. Ook bent u hier van harte welkom voor ondersteuning en begeleiding. Wanneer u of uw naaste (beginnende) dementie heeft, kunt u hier terecht bij de zorgprofessional. Samen met haar kunt u onder andere bespreken op welke hulp u kunt rekenen in de verschillende fases van dementie en hoe zorg geregeld kan worden. Wanneer meer nodig is, kunnen andere deskundigen ingeschakeld worden.

Ontmoeten

Daarnaast is het Inloophuis Dementie een mooie plek om mensen met dezelfde vragen te ontmoeten en om ervaringen uit te wisselen. Dat kan tijdens een lekker kopje koffie. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan activiteiten. Deze worden afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers en waar mogelijk samen met de bezoekers georganiseerd.

Meer informatie

Het Inloophuis Dementie is gevestigd in De Hoeksteen aan de Koningin Emmalaan 41 in Leerdam. De deuren zijn geopend op woensdag enn vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Het Inloophuis Dementie is een initiatief van de gemeente Leerdam in samenwerking met Rivas Zorggroep, Samen Doen, Present, Huis ter Leede en Alzheimer Nederland.