Gynaecologie
Het specialisme
Gynaecologie houdt zich bezig met aandoeningen en afwijkingen van de vrouwelijke geslachtsorganen. Als medisch specialisme wordt het uitgeoefend in combinatie met verloskunde.
Wanneer krijgt u onder meer met de gynaecoloog te maken?
- bij vruchtbaarheidsstoornissen
- bij infectieziekten aan de vrouwelijke geslachtsorganen
- bij een verzakking van baarmoeder, blaas en/of endeldarm
- bij aandoeningen of verwondingen aan baarmoeder of geslachtsorganen
- bij kanker aan de geslachtsorganen
- voor sterilisatie
Wie werkt er?
Specialisten
Veelgestelde vragen
Algemene vragen over fertiliteitshormonen
1. Ik ga starten met Fertiliteitshormonen. Wat moet ik nu doen?
De arts of verpleegkundige van de polikliniek zal met u bespreken wanneer u met de Fertiliteitshormonen gaat starten. Als u gaat starten met Fertiliteitshormonen wordt het recept naar de ziekenhuisapotheek gestuurd. Een medewerker van de ziekenhuisapotheek neemt contact met u op om de levering te bespreken.
2. Ik wil zelf liever niet injecteren. Wat kan ik doen?
Als u zichzelf niet kunt of wilt injecteren, bespreekt u dit dan met de arts of verpleegkundige van de polikliniek. Zij kunnen u hierbij helpen.
Vragen over het afhalen van de Fertiliteitshormonen
1. Mijn fertiliteitshormonen zijn bijna op en ik hoef voorlopig niet in het ziekenhuis te komen. Wat moet ik nu doen?
Neemt u svp contact op met de polikliniek gynaecologie van het Beatrixziekenhuis. Zij kunnen dan een nieuw recept voor u regelen. Het telefoonnummer is 0183-64 42 17 (ma t/m vrij van 8.30-17 uur). Houd svp rekening met een verwerkingstijd van minimaal 2 werkdagen.
2. Op de dag van de afhaalafspraak ben ik vergeten langs te gaan bij de apotheek van het Beatrixziekenhuis. Wat moet ik nu doen?
Neemt u svp contact op met de apotheek van het Beatrixziekenhuis. Zij kunnen dan een nieuwe afhaal- of bezorgafspraak met u maken. Het telefoonnummer is 0183-64 20 42 (ma t/m vrij van 8.30-17 uur). Het e-mailadres is apotheek.extramuraal@rivas.nl.
3. Op de dag van de afhaalafspraak ben ik ziek of kan ik om een andere reden niet naar het ziekenhuis komen. Wat moet ik nu doen?
Neemt u svp zo spoedig mogelijk contact op met de apotheek van het Beatrixziekenhuis. Zij kunnen dan een nieuwe afhaal- of bezorgafspraak met u maken. Het telefoonnummer is 0183-64 20 42 (ma t/m vrij van 8.30-17 uur). Het e-mailadres is apotheek.extramuraal@rivas.nl.
4. Ik wil mijn Fertiliteitshormonen graag in het weekend ophalen in de apotheek van het Beatrix ziekenhuis. Kan dit?
Dit is helaas nog niet mogelijk. Tot op heden is de apotheek van het Beatrix ziekenhuis in het weekend gesloten. Mocht u behoefte hebben om uw Fertiliteitshormonen op te halen in het weekend, kunt u dit kenbaar maken aan de apotheek van het Beatrixziekenhuis. Het telefoonnummer is 0183-64 20 42 (ma t/m vrij van 8.30 -17 uur). Het e-mailadres is apotheek.extramuraal@rivas.nl.
Vragen over het thuisbezorgen van de Fertiliteitshormonen
1. Hoe weet ik op welk tijdstip ik de afleverdag mijn fertiliteitshormoon thuisbezorgd krijg?
U kunt de dag van levering ’s morgens tussen 8.00 en 10.00 uur telefonisch contact opnemen met afdeling Logistiek van het Beatrixziekenhuis, zij geven u een indicatie van het tijdstip van leveren. Het telefoonnummer van afdeling Logistiek is 0183-64 45 62.
2. Hoe lang moet ik op de dag van bezorging thuisblijven?
Wij streven ernaar u op de bezorgdag een tijdsbestek van twee uur te noemen. Bijvoorbeeld: ’s ochtends tussen 10 en 12 uur. U krijgt dit te horen wanneer u belt met afdeling Logistiek van het Beatrixziekenhuis.
3. Ik wil mijn fertiliteitshormoon graag ’s avonds of in het weekend thuis bezorgd krijgen. Is dit mogelijk?
Op zaterdag kan overdag op verzoek thuisbezorgd worden.'s Avonds na 18.00 uur wordt er op dit moment nog niet thuisbezorgd, maar u kunt het wel aangeven als u hier behoefte aan heeft: Het telefoonnummer is (0183) 64 20 42 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17 uur). Het e-mailadres is apotheek.extramuraal@rivas.nl.
4. Ik was helaas, ondanks de bezorgafspraak, niet thuis toen de bezorger langs kwam. Wat moet ik nu doen?
Neemt u svp contact op met de apotheek van het Beatrixziekenhuis. Zij kunnen dan een nieuwe afhaal- of bezorgafspraak met u maken. Het telefoonnummer is (0183) 64 20 42 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17 uur). Het e-mailadres is apotheek.extramuraal@rivas.nl.
5. Toen ik de verpakking open maakte, bleek dat er iets mis gegaan is met de medicatie. Wat moet ik nu doen?
Neemt u svp contact op met de apotheek van het Beatrixziekenhuis. Zij kunnen dan met u bespreken wat er moet gebeuren. Het telefoonnummer is (0183) 64 20 42 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17 uur). Het e-mailadres is apotheek.extramuraal@rivas.nl. De bezorger is niet bevoegd met u te overleggen over de medicatie en kan daar geen uitspraken over doen.
6. Mijn naaldencontainer is vol. Wat moet ik nu doen?
Neemt u svp contact op met de apotheek van het Beatrixziekenhuis. Zij geven dan opdracht aan de bezorger om uw volle naaldencontainer mee te nemen.. De bezorger zorgt ervoor dat deze op de juiste manier afgevoerd wordt als speciaal afval. Het telefoonnummer is (0183) 64 20 42 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17 uur). Het e-mailadres is apotheek.extramuraal@rivas.nl.
Zorgt u er svp voor, dat de naaldencontainer goed gesloten is, voordat u deze aan de bezorger overhandigt. Hij/zij mag geen open naaldencontainers meenemen en mag de naaldencontainer ook niet zelf sluiten. Dit om ongelukken met naalden te voorkomen.
Afspraak maken
In het algemeen zal het eerste contact met de gynaecoloog via de polikliniek verlopen op doorverwijzing van uw huisarts of een andere specialist. Een afspraak kunt u in Gorinchem, telefoon (0183) 64 42 29, in Leerdam, telefoon (0345) 61 35 46 of bij de balie van de polikliniek maken.
Meer informatie
- Bekkenbodem4all: portaal voor bekkenbodemklachten, een initiatief van twee patiëntenorganisaties.
- Freya: informatie over vruchtbaarheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid.
- De gynaecoloog: DeGynaecoloog is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Deze website is bedoeld om vrouwen uit alle levensfasen van betrouwbare informatie te voorzien en te ondersteunen bij het nemen van beslissingen rond haar gezondheid.
- KWF Kankerbestrijding: informatie over vulvakanker, eierstokkanker, baarmoederhalskanker en baarmoederkanker.
- Titus Health Care: informatie over T-safe.
- VIGEO: Bij VIGEO - het Verloskundig Initiatief Gorinchem En Omstreken- werken kraamzorg, verloskundigen, gynaecologen, verloskundig actieve huisartsen en kinderartsen samen om optimale zorg te leveren. Voor, tijdens en na de zwangerschap.